Ετικέτες

Σάββατο 29 Μαΐου 2021

ΟΙ ΑΡΧΑΓΓΕΛΟΙ

Ο Ουράνιος Αγγελικός κόσμος όπως τον γνωρίζουμε από τις γραφές. Δημιουργήθηκε από το Θεό πριν από τη δημιουργία του ορατού κόσμου και του ανθρώπου. Και είναι γνωστό, πως ο αριθμός των Αγγέλων είναι ανυπολόγιστα μεγάλος. Και με τι καταπληκτική Σοφία και καθεστηκυία τάξη, σε αυτό το στράτευμα του Ουρανού δημιουργήθηκε η Αγγελική Ιεραρχία!

Οι Άγγελοι διαφέρουν μεταξύ τους, στην εκπαίδευση και στους διάφορους βαθμούς της χάριτος τους. Οι Αρχάγγελοι, οι μεγάλοι ευαγγελιστές των μυστηρίων του Θεού, είναι όλοι μεγάλοι και ένδοξοι. Ενισχύουν την ιερή πίστη στους ανθρώπους και διαφωτίζουν το μυαλό τους με τη γνώση και την κατανόηση του θελήματος του Θεού.

Οι Αρχάγγελοι έχουν εργαστεί πολύ στενά με την ανθρωπότητα κατά την διάρκεια της Γήινης ιστορίας της και οι άνθρωποι έχουν εξοικειωθεί αρκετά με τις ενέργειές τους. Οι Άγγελοι και Αρχάγγελοι λειτουργούν υποστηρικτικά για όλους τους πολιτισμούς, για όλες τις θρησκείες, σε όλο τον πλανήτη με διάφορα ονόματα ανάλογα με την κάθε πολιτιστική παράδοση.

Αρχάγγελοι, η λέξη είναι ελληνικής προέλευσης και μεταφράζεται ως "Επικεφαλείς Άγγελοι" ή "ανώτεροι Άγγελοι". Ο όρος "Αρχάγγελοι" εμφανίζεται για πρώτη φορά στην ελληνική παγανιστική λογοτεχνία πριν από τη χριστιανική εποχή. Σύμφωνα με την Ουράνια Ιεραρχία, λαμβάνουν χώρα ακριβώς πάνω από τους Αγγέλους, Η θρησκευτική μας παράδοση αναφέρεται σε εφτά Αρχαγγέλους. Περίπου εφτά Αρχαγγέλους αναφέρουν και άλλες θρησκευτικές παραδόσεις.

Σε όλες τις πεποιθήσεις και τις παραδόσεις το όνομα του κάθε Αρχάγγελου είναι ιερό και ερμηνεύεται σε σχέση με τον Θεό. Όλοι οι Αρχάγγελοι έχουν ισχυρές θεραπευτικές και προστατευτικές ιδιότητες, ο κάθε Αρχάγγελος όμως εργάζεται για συγκεκριμένες θεραπείες.

Οι Ιερές Παράδοσεις μάς διδάσκουν τα ονόματα των επτά αρχηγών των αγγελικών δυνάμεων: Μιχαήλ, Γαβριήλ, Ραφαήλ, Ουριήλ, Σαλαθιήλ, Ιεγουδιήλ και Βαραχιήλ (ενίοτε συμπληρώνεται και ένας όγδοος, ο Ιερεμιήλ).

Επικεφαλής είναι ο Αρχάγγελος Μιχαήλ (ο "Ανώτατος διοικητής"), ο ηγέτης των στρατιών των Αγγέλων και των ανθρώπων στην παγκόσμια μάχη τους με τον Σατανά. Το όπλο του Μιχαήλ είναι η πύρινη ρομφαία.

Ο Αρχάγγελος Ουριήλ, σαν μια Ουράνια φωτιά, είναι προστάτης εκείνων που αφοσιώθηκαν στις τέχνες και τις επιστήμες.

Αρχάγγελος Ιεγουδιήλ ευλογεί τους ασκητές, για την προστασία τους από τις δυνάμεις του κακού. "Ιεγουδιήλ" σημαίνει "αυτός που δοξάζει το Θεό". Απεικονίζεται με χρυσό στεφάνι στο δεξί του χέρι και τριπλό μαστίγιο στο αριστερό.

Ο Αρχάγγελος Ραφαήλ απεικονίζεται να οδηγεί με το δεξί χέρι του τον Τωβίτ και με το αριστερό μία αλαβάστρινη ιατρική θήκη. Ο Ραφαήλ είναι γνωστός σαν Ουράνιος θεραπευτής.

Ο Αρχάγγελος Βαραχιήλ παίζει το ρόλο του διανομέα στα υψηλότερα οφέλη των απλών εργαζομένων, κυρίως των αγροτών. Απεικονίζεται με ροζ λουλούδια και να κρατά στο χέρι του ένα λευκό τριαντάφυλλο κοντά στο στήθος του.

Ο Αρχάγγελος Γαβριήλ είναι περισσότερο γνωστός για τη συμμετοχή στον Ευαγγελισμό της Θεοτόκου. Ο Αρχάγγελος Σαλαθιήλ σημαίνει "πρεσβευτής προς τον Θεό". Απεικονίζεται με χαμηλωμένο το πρόσωπο και τα μάτια του, κρατώντας τα χέρια του στο στήθος σε στάση προσευχής.

Ο Αρχάγγελος Ιερεμιήλ είναι ο τελευταίος και απεικονίζεται με τη ζυγαριά στο χέρι. Το όνομα του σημαίνει "το έλεος του Θεού". Είναι ο Αρχάγγελος των προφητικών ονείρων και αυτός που βοηθά τις ψυχές που μόλις αποχώρησαν να κάνουν ανασκόπηση της ζωής τους.

Οι Αρχάγγελοι είναι πάντα κοντά μας! Και μας προστατεύουν κάθε στιγμή!

ΑΜΗΝ!

Οι Αρχάγγελοι είναι πάντα κοντά μας και μας προστατεύουν κάθε στιγμή!
Παρακολουθήστε το υπέροχο video από Maro karma




Πηγή: https://starworld.getforum.org/



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου