Ετικέτες

Παρασκευή 12 Ιουνίου 2015

Το Μεγάλο Παιχνίδι της Ζωής

Το Μεγάλο Παιχνίδι της Ζωής ή οι επιλογές και οι συνήθειες μας
Αφιέρωσες ποτέ σου χρόνο για να σκεφτείς τις συνήθειες σου; Πόσες από αυτές στην πραγματικότητα δεν θα ήθελες να τις είχες αφού δεν είναι καλές για την ψυχική και σωματική σου υγεία; Κάπνισμα, ποτό, πολυφαγία, αργοπορία, κλπ. κλπ. - όλα αυτά είναι υποσυνείδητες συνήθειες, οι οποίες όμως μαθαίνονται, δηλαδή έχει γίνει  χρόνια άσκηση….
Είναι Νοητικά μοτίβα που έχουν γίνει συνήθειες και τώρα παίζουν καθοριστικό ρόλο στη συμπεριφορά μας.

Ωστόσο, μπορούμε να τις αλλάξουμε αν το θέλουμε.

Αν ενδιαφερόμαστε να βελτιώσουμε τη ζωή μας καθώς και τη ζωή αυτών με τους οποίους ερχόμαστε σε επαφή. Αν δεν είμαστε φανατικοί, ούτε μας αρέσουν οι ασυναρτησίες. Αν αντίθετα θέλουμε να κατανοούμε τον τρόπο σκέψης μας και τις αιτίες των πράξεων μας, αν θέλουμε να γνωρίζουμε αρκετά για τη λειτουργία του Νου μας, ώστε να τον παρακινούμε να εργάζεται για το καλό μας, και όχι εναντίον μας.

Αν είμαστε ειλικρινείς με τον εαυτό μας σίγουρα μπορούμε να χρησιμοποιούμε τα προβλήματα της ζωής σαν ευκαιρίες και μαθήματα ζωής.

Όμως όποιο κι αν είναι το πρόβλημα, εσείς κι εγώ ξέρουμε ότι είμαστε υπεύθυνοι για το τελικό αποτέλεσμα στη ζωή μας, για την σημερινή μας πραγματικότητα.


Μας έχει δοθεί το μεγαλύτερο δώρο της ζωής: η ελεύθερη βούληση, η μεγαλύτερη δύναμη στον κόσμο, η δύναμη της επιλογής.

Καταλαβαίνουμε ότι οι στόχοι και οι αποφάσεις που έχουμε πάρει κατά το παρελθόν, μας έχουν οδηγήσει στις παρούσες καταστάσεις. Επίσης γνωρίζουμε ότι το μέλλον θα καθοριστεί κατά πολύ από τις καθημερινές μας αποφάσεις - επίλογές.

Εσείς κι εγώ γνωρίζουμε πως η αυτό-εκτίμηση μας, η δημιουργική φαντασία και το αίσθημα ευθύνης για τις επιπτώσεις πάνω μας είναι τα κυριότερα εμπόδια ή το πράσινο φως στους δρόμους της ζωής μας.

Ας έχουμε υπόψη μας αυτές τις ιδέες, καθώς παίξουμε το Μεγάλο Παιχνίδι της Ζωής. Γιατί δεν είναι τίποτε άλλο από ένα ΠΑΙΧΝΙΔΙ!!!

Φως και Αγάπη!
Αφροδίτη Αργυροπούλου

Περισσότερα Mandala και μηνύματα εδώ:  http://www.afrmandala.blogspot.gr/

1 σχόλιο: