Ετικέτες

Δευτέρα 22 Μαρτίου 2021

Η αυθεντικότητα - Osho


Να θυμάσαι όμως ότι η ομορφιά έχει να κάνει με την Αλήθεια, με την αυθεντικότητα. Γίνε πιο αυθεντικός και θα συμβεί μέσα σου μια άνθιση και όσο πιο αυθεντικός γίνεσαι τόσο περισσότερο θα νοιώθεις ότι πολλά πράγματα εγκαταλείπονται από μόνα τους. Και όταν το καταλάβεις, θα γίνεσαι όλο και πιο χαλαρός, όλο και πιο φυσικός, αυθεντικός. Και ο Τιλόπα λέει:

μπορείς να σπάσεις τα δεσμά σου 

που να κερδίσεις έτσι την Απελευθέρωση

Η Απελευθέρωση δεν είναι πολύ μακριά, απλά κρύβεται πίσω σου. Όταν είσαι αυθεντικός η πόρτα είναι ανοιχτή είσαι όμως τέτοιος ψεύτης και υποκριτής, είσαι τόσο βαθιά κάλπικος που νομίζεις ότι βρίσκεται πολύ μακριά σου. Δεν είναι! Για ένα αυθεντικό ον η απελευθέρωση είναι φυσική. Είναι τόσο φυσική όσο οτιδήποτε άλλο.

Όπως το νερό που κυλά προς τον ωκεανό,

Όπως ο ατμός που ανεβαίνει στον ουρανό,

Όπως ο ήλιος είναι ζεστός και η σελήνη κρύα,

έτσι είναι και η Απελευθέρωση για ένα αυθεντικό ον.

Δεν είναι κάτι για να το καυχιέσαι. Δεν είναι κάτι που θα 'πρεπε να πεις στους ανθρώπους πώς το απέκτησες.

Ρώτησαν κάποτε το Λιν Τσι: «Τι σου συνέβη: οι άνθρωποι λένε ότι φωτίστηκες». Αυτός σήκωσε τους ώμους του και είπε: «Τίποτα...Κόβω ξύλα στο δάσος και μεταφέρω νερό στο Άσραμ. Παίρνω νερό από το πηγάδι και κόβω ξύλα γιατί πλησιάζει ο χειμώνας». Σήκωσε τους ώμους του, μια πολύ εκφραστική χειρονομία.

Αυτός σας λέει:« Δε μου συνέβη τίποτα, τι ανοησίες ρωτάτε, είναι φυσικό... Μεταφέρω νερό από το πηγάδι και κόβω ξύλα στο δάσος. Η ζωή είναι απόλυτα φυσική.» Λέει λοιπόν ο Λιν Τσι: «Όταν νυστάζω πάω για ύπνο και όταν πεινάω τρώω. Η ζωή έχει γίνει απόλυτα φυσική.»

Απελευθέρωση σημαίνει να είναι κανείς απόλυτα φυσικός. Δεν είναι κάτι για το οποίο μπορείς να καυχηθείς, ότι έχεις πετύχει κάτι πολύ σπουδαίο. Δεν είναι τίποτα το σημαντικό, το εξαιρετικό. Σημαίνει να είσαι απλά φυσικός, να είσαι ο εαυτός σου.

Τάντρα η Υπέρτατη Κατανόηση Σελ17-18


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου