Ετικέτες

Κυριακή 30 Σεπτεμβρίου 2012

Εμπόδια στο δρόμο της πνευματικής εργασίας



Παίρνοντας κάποιος την απόφαση να κάνει συνειδητή εργασία με τον εαυτό του σύντομα θα συναντήσει εμπόδια και δυσκολίες. Συχνά μπορεί να νομίσει ότι αυτή η εργασία είναι η αιτία που παρουσιάστηκαν ξαφνικά τα διάφορα προβλήματα, ή ότι δεν είναι για αυτόν τέτοιου είδους εργασία, ή ότι αποξενώνεται από τον άλλο κόσμο. Μπορεί ακόμα και να σκεφτεί ότι ήταν πολύ καλύτερα πριν να αρχίσει την εργασία. Όμως δεν θα πρέπει σε καμία περίπτωση να φοβηθεί ότι κάτι κακό του συμβαίνει… Υπάρχει λόγος για «όλα αυτά»… που βλέπει και είναι πολύ φυσικά.
Εργασία για προσωπική βελτίωση σημαίνει εργασία για αλλαγή κάποιων ριζωμένων συνηθειών, εφαρμόζοντας νέες μεθόδους και υιοθετώντας καινούριους τρόπους ρύθμισης της καθημερινότητας (εσωτερικά και εξωτερικά). Αυτό σημαίνει πορεία κόντρα στις παλιές συνήθειες και κάποιες επιθυμίες των διαφόρων «εγώ». Καθώς λοιπόν όλα αυτά τα «εγώ» ξεβολεύονται, αντιδρούν με τον τρόπο αυτό στις νέες καταστάσεις.
Όπως η ανάβαση σε μια κορυφή απαιτεί προσπάθεια, έτσι και στην εργασία αυτή βρισκόμαστε αντιμέτωποι με όλες τις κρυφές και άγνωστες τάσεις μας,
τις οποίες καλούμαστε να διαχειριστούμε. Οι συνήθειες που έχει αποκτήσει κάποιος σε αυτή και τις προηγούμενες ζωές του, τον έχουν υποβάλει σε συγκεκριμένους τρόπους σκέψης και συμπεριφοράς. Έχει συνηθίσει να ζει ικανοποιώντας αλόγιστα τις αισθήσεις του και τα «εγώ» του χωρίς να ασχολείται και με τα βαθύτερα «θέλω» του. Επειδή όμως αυτά τα βαθύτερα «θέλω» δεν μπορούν να καταπνιγούν, συνέχεια αναδύονται με την μορφή της επιθυμίας να εργαστεί και να βελτιώσει τον εαυτό του.
Όλες οι νέες πρακτικές, που εφαρμόζει ακολουθώντας μια μέθοδο, τον βοηθούν να αλλάξει τις παλιές συνήθειες και βέβαια και το οπτικό του πεδίο. Είναι σαν  να βλέπει τα πράγματα  με καινούργια μάτια!.. και όπως λέει ο σοφός: «Όταν αλλάζεις τον τρόπο που βλέπεις τα πράγματα, τα πράγματα που βλέπεις αλλάζουν». Μερικές φορές όμως τα πράγματα που «αλλάζουν» μας φαίνονται ξένα, καινούργια, και άγνωστα,  έτσι εγείρονται φόβοι, αμφιβολίες και παρόμοια. Οι νέες συνήθειες συγκρούονται με τις παλιές που δεν θέλουν να εκτοπιστούν, και όλα  τα «εγώ» που μέχρι τώρα έκαναν κουμάντο αντιδρούν αφού χάνουν τον πρωταγωνιστικό τους ρόλο.
Στην αρχή, λοιπόν, όποιος εργάζεται για τα βαθύτερα «θέλω» του, συχνά τα βρίσκει όλα  δύσκολα γιατί δεν είναι καθόλου συνηθισμένος σε τέτοιου είδους προσπάθειες και πιέσεις. Αλλά αυτό είναι απολύτως φυσικό. Δεν θα πρέπει να ανησυχήσει ή να ταραχτεί, αντίθετα μπορεί να εξοπλιστεί  με το ψυχικό σθένος και την ενέργεια που αποκτά με τις ασκήσεις και οι αρχικές δυσκολίες θα εξαφανιστούν σύντομα, αφού με την εφαρμογή των νέων πρακτικών καθημερινά κερδίζει όλο και περισσότερη ψυχική και σωματική δύναμη. Η επιτυχία είναι σίγουρη για κάποιον που κάνει λίγη υπομονή.
«Αρετή και Τόλμη χρειάζεται η Ελευθερία» έλεγαν οι σοφοί παππούδες μας!
Κάντε λοιπόν την είσοδο σας στο υπέροχο αυτό πνευματικό μονοπάτι χωρίς προκαταλήψεις, με ανοιχτό το Νου και την Καρδιά, απολαμβάνοντας το αληθινό ταξίδι της Ζωής προς την Γνώση, την Πληρότητα, και την Ευτυχία.

Να έχετε Πίστη και Δύναμη!
Αφροδίτη Αργυροπούλου 

Άρθρα και video παρόμοιου περιεχομένου:
http://flowoflife3.blogspot.gr/2015/03/blog-post_95.html#more 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου