Ετικέτες

Πέμπτη 30 Σεπτεμβρίου 2021

Αγάπη – Αφθονία - Αρμονία

Τι είναι η Αγάπη, η Αφθονία και η Αρμονία;

Είναι τρεις πολύτιμες αξίες που όλοι αναζητούμε στη ζωή μας, συνειδητά ή ασυνείδητα, γιατί μας είναι απαραίτητες αν θέλουμε να ζήσουμε τη ζωή μας σαν πραγματικά συνειδητά ανθρώπινα και πνευματικά όντα, που είμαστε.

Γιατί όμως είναι απαραίτητες οι αξίες αυτές και πως μπορούμε να τις βιώσουμε πρακτικά στη ζωή μας; 

Αγάπη: Η οικουμενική δύναμη που διέπει τα πάντα. Από αυτήν αρχίζουν όλα και σε αυτήν καταλήγουν.

Αγκαλιάζει τα πάντα και εμπεριέχει τα πάντα.

Η αγάπη είναι μια κατάσταση και όχι ένα συναίσθημα όπως νομίζουν πολλοί. Ο άνθρωπος για να βιώσει την αγάπη χρειάζεται να συνδεθεί με την κατάσταση αυτή.  Όταν δεν είναι συνδεδεμένος με την κατάσταση της αγάπης νοιώθει χαμένος, γι’ αυτό και ψάχνει να τη βρει στη ζωή του.

Η αγάπη είναι Μία και Οικουμενική. Η αγάπη δεν παίρνεται ούτε δίνεται, δεν μοιράζεται, δεν κομματιάζεται, δεν μετριέται ούτε ζυγίζεται.

Είναι πάντα «εκεί» αγνή, λαμπερή,αυθύπαρκτη, αμόλυντη από κακό, αγκαλιάζει τα πάντα και διέπει τα πάντα στην ατελεύτητη διαδοχή των αιώνων.

Ο άνθρωπος μπορεί να συνδεθεί με την κατάσταση αγάπης συνειδητά ή ασυνείδητα. Η συνειδητή εργασία με τον Εαυτό είναι η μορφή «εκπαίδευσης» για την επίτευξη της σύνδεσης αυτής. Πολλοί άνθρωποι γεννιούνται με το χάρισμα αυτό!... 

Πως όμως ο άνθρωπος βιώνει την αγάπη πρακτικά στη ζωή του; Υπάρχουν κάποιοι τρόποι λειτουργίας του ανθρώπου που τον βοηθούν να συνδέεται με την κατάσταση της αγάπης και ποιοι είναι αυτοί; Και αν ναι, πως τους βιώνει ο ίδιος και οι άλλοι γύρω του;

Όταν κάποιος συνδέεται με την κατάσταση της αγάπης το πρώτο πράγμα που νοιώθει μέσα του είναι εσωτερική δύναμη. Νιώθει ότι μπορεί να κάνει τα πάντα.

Δέχεται τη ζωή σαν σχολείο και τις προκλήσεις της σαν μαθήματα.

Δεν φοβάται τίποτα, βιώνει την αφοβία. Αυτό του επιτρέπει να έρχεται στην κατάσταση της εγρήγορσης και με ψυχραιμία να αντιμετωπίζει ό,τι του παρουσιάζει η καθημερινότητα.

Ζει στο παρόν, άρα έχει «πρόσβαση» στην οικουμενική γνώση και χρησιμοποιώντας συνειδητά τις αισθήσεις του λειτουργεί δημιουργικά, αναγνωρίζοντας και αξιοποιώντας τα χαρίσματά του. Έτσι αποκτά πίστη στον Εαυτό και χαίρεται την εμπιστοσύνη στον εαυτό του - και με διάκριση -προς τους συνανθρώπους του.

Η πίστη φέρνει πάντα στον άνθρωπο ελπίδα και αισιοδοξία και στις πιο δύσκολες προκλήσεις της ζωής, είτε είναι προβλήματα, είτε καταστάσεις. Γνωρίζει ότι στα μεν προβλήματα πρέπει να βρει λύσεις ενώ στις καταστάσεις «ψάχνει» να βρει τη σωστή προσέγγιση. Και αν δεν τη βρίσκει γνωρίζει ότι είναι ανάγκη να αλλάξει κάτι μέσα του, μια πάγια θέση – μια προκατάληψη η οποία τον περιορίζει.

Ο άνθρωπος στη σύνδεσή του με την κατάσταση της αγάπης δεν βιώνει ποτέ τη μοναξιά. Αντίθετα χαίρεται την μοναχικότητα όπου απολαμβάνει την δημιουργικότητά του, την απεραντοσύνη της Ύπαρξης και την ενότητα με όλα τα πλάσματα και τα πράγματα.

Πιστεύει ότι ΟΛΑ είναι ΕΝΑ και ζει σαν μέρος του ΟΛΟΥ!

Αφθονία: Ένας εσωτερικός πλούτος που δεν έχει καμία σχέση με τα υλικά αγαθά.

Ο άνθρωπος που βιώνει την αφθονία νοιώθει μια πληρότητα που τον φέρνει σε μια κατάσταση δέους και ευγνωμοσύνης  για το δώρο της ζωής που του έχει δοθεί και με όλα όσα του φέρνει αυτή η ζωή. Δεν νοιώθει ποτέ φόβο και ανασφάλεια γιατί γνωρίζει ότι σαν ανθρώπινο ον διαθέτει όλα τα εφόδια που χρειάζεται για να ανταπεξέλθει και τις πιο δύσκολες καταστάσεις. Και αν δεν μπορεί μόνος του, γνωρίζει ότι θα έχει τη βοήθεια που χρειάζεται, κάθε στιγμή, αρκεί να είναι στο παρόν, συνδεδεμένος με την κατάσταση της αγάπης.

Ο άνθρωπος αυτός που βιώνει την αφθονία συναισθάνεται τις ανάγκες που υπάρχουν γύρω του και χαίρεται να μοιράζεται με τους συνανθρώπους του ό,τι έχει στη διάθεσή του. Με αυτό το μοίρασμα είναι που βιώνει την αφθονία η οποία με την σειρά της φέρνει βαθιά εσωτερική γαλήνη και αφοβία.  

Αρμονία: Όπου υπάρχει αρμονία υπάρχειομορφιά! Χωρίς αρμονία δεν μπορεί να υπάρξει ομορφιά.

Η αρμονία εκφράζει τους απόλυτους φυσικούς νόμους του σύμπαντος που διέπουν τα πάντα! Όπως και η μουσική οκτάβα.

Η αρμονία συνδέει τα αντίθετα και επιτυγχάνει την εναρμόνιση των πραγμάτων.

Ο άνθρωπος που βιώνει την αρμονία διαθέτει εσωτερική ομορφιά και εσωτερική γαλήνη. Μπορεί και εναρμονίζεται με όσα συμβαίνουν μέσα και έξω από αυτόν.

Ανακαλύπτει την κρυμμένη ομορφιά της Δημιουργίας που υπάρχει παντού και απολαμβάνει τη χαρά της Ύπαρξης.  

Φροντίδα μας είναι να ζούμε καθημερινά τη ζωή μας μέσα στην Αγάπη με Αφθονία και Αρμονία!

Αφροδίτη Αργυροπούλου

 

 


 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου