Ετικέτες

Δευτέρα 11 Δεκεμβρίου 2017

Βιώνοντας την Ειρήνη μέσα μας

Για να υπάρξει ειρήνη στον κόσμο, θα πρέπει πρώτα να την βρούμε μέσα μας.
Οι περισσότεροι άνθρωποι θα συμφωνούσαν ότι ένας πιο ειρηνικός κόσμος θα ήταν μια ιδανική κατάσταση για όλα τα ζωντανά πλάσματα. Παρόλα αυτά όμως, συχνά αυτή  ιδανική κατάσταση φαίνεται να μην είναι δυνατή στην πράξη.
Αν θέλουμε να έχουμε ειρήνη σε αυτόν τον κόσμο, ο καθένας από εμάς πρέπει πρώτα να την βρει μέσα του, στον εαυτό του. Εάν δεν μας αρέσει ο εαυτός μας, πιθανότατα δεν θα μας αρέσουν οι άλλοι γύρω μας.
Αυτό που νοιώθουμε μέσα μας είναι αυτό που εκπέμπουμε στον κόσμο. Αν βρισκόμαστε σε μια σταθερή κατάσταση εσωτερικής σύγκρουσης, τότε αυτό που εκπέμπουμε είναι η σύγκρουση. Εάν δεν ζούμε ειρηνικά στις σχέσεις μας και στις οικογένειές μας, δεν μπορούμε να ζούμε ειρηνικά και στον κόσμο.

Πρέπει πρώτα να λάμψει το φως της αναζήτησης της αλήθειας, της ενότητας και της ειρήνης μέσα μας για να μπορέσουμε να δημιουργήσουμε την αλλαγή που ζητάμε στον κόσμο.
Όταν αρχίζει η αναζήτηση της αληθινής έννοιας της ειρήνης μέσα μας, τότε μόνο μπορούμε να είμαστε συμπονετικοί προς όλους τους ανθρώπους στον κόσμο που βρίσκονται αντιμέτωποι με συγκρούσεις τόσο προσωπικές όσο και συλλογικές.
Ειρήνη με τον εαυτό μας δεν σημαίνει να αρνηθούμε ή να απορρίψουμε οποιοδήποτε μέρος του εαυτού μας που δεν μας αρέσει ή το θεωρούμε αρνητικό. Αντίθετα, για να είμαστε ειρηνικοί, πρέπει να είμαστε πρόθυμοι και ικανοί να αποδεχτούμε τον εαυτό μας, σε όλη την πολυπλοκότητα του, να λειτουργούμε σαν μια μεγάλη αγκαλιά που δεν αφήνει τίποτα έξω. Αυτό είναι ίσως το πιο δύσκολο κομμάτι για πολλούς από εμάς.
Χρειάζεται να είμαστε σε εγρήγορση και να  παρατηρούμε, γιατί συνήθως οι τάσεις που επικρατούν μέσα μας αυθόρμητα είναι να απορρίψουμε τις αρνητικές πτυχές της προσωπικότητας μας..
Τι ειρωνεία όμως!!! Η αληθινή ειρήνη αρχίζει πάντα με την προθυμία να αναλάβουμε την ευθύνη των σκέψεων και των πράξεών μας, να τις αποδεχτούμε, να εργαστούμε συνειδητά με αυτές και να τις παραδώσουμε στην πηγή τους. Μόνο έτσι θα μπορέσουμε να βιώσουμε την Ειρήνη και το Φως της Αγάπης μέσα μας, ώστε να τα εκδηλώσουμε και στον κόσμο!

Αφροδίτη Αργυροπούλου για Ροή Ζωής.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου