Ετικέτες

Κυριακή 7 Ιουνίου 2015

Πέντε τρόποι για να βρείτε νέα κίνητρα

Της Κυριακής Παπαλεξάνδρου

Αποφασίσατε να αλλάξετε τη ζωή σας: να βρείτε μια δουλειά με προοπτικές, να αποκτήσετε περισσότερους φίλους και να γνωρίσετε επιτέλους το ταίρι σας. Οι ειδικοί τονίζουν ότι είναι απαραίτητο να προσπαθούμε καθημερινά για να εκπληρώσουμε τους στόχους μας. Βέβαια, κάτι τέτοιο δεν πρέπει να μας γίνει εμμονή και να μας δημιουργήσει στρες. Οι αλλαγές, άλλωστε, απαιτούν χρόνο.

1) Θέστε προτεραιότητες. Σκεφτείτε και καταγράψτε σε ένα χαρτί τι είναι πιο σημαντικό στη ζωή σας. Έχοντας στο νου τι σκεφτήκατε, θα είστε σε θέση να κατανείμετε ανάλογα το χρόνο σας και να πάρετε τις σωστές αποφάσεις.

 2) Ξεκινήστε δραστηριότητες. Υιοθετήστε χόμπι που σας κάνουν να περνάτε καλά και να νιώθετε όμορφα. Εξάλλου, είναι βαρετό να έχουμε μόνο στόχους στο μυαλό μας.

 3) Μάθετε από τις δυσκολίες. Μέσα από τα εμπόδια που θα συναντήσετε θα μάθετε χρήσιμα πράγματα και θα γνωρίσετε καλύτερα τον εαυτό σας. Αξιοποιήστε τη γνώση ως εφόδιο για να τα καταφέρετε την επόμενη φορά.

 4) Να είστε ευγνώμονες. Όταν απογοητεύεστε, επικεντρωθείτε σε όσα έχετε ήδη κατακτήσει και όχι σε αυτά που δεν έχετε καταφέρει ακόμη. Η ευγνωμοσύνη είναι το μονοπάτι που πρέπει να ακολουθήσετε για να γίνετε καλύτεροι άνθρωποι.

5) Κάντε υπομονή. Είναι φυσικό να θέλετε να υλοποιήσετε αμέσως τους στόχους σας. Όσο δύσκολο κι αν είναι το ταξίδι, χαρείτε το παρόν. Έτσι δεν θα φαντάζει φοβερή η οποιαδήποτε αποτυχία.

Περιοδικό Life, Τεύχος 65

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου