Ετικέτες

Τετάρτη 14 Ιανουαρίου 2015

Ο χορός ανεβάζει τη δόνηση του πλανήτη!!!

Λένε ότι όλα τα συναισθήματα πόνου, θυμού, απογοήτευσης, φόβου κλπ. κλπ.,  που εκπέμπουν οι πιο πολύ άνθρωποι σήμερα… ρίχνουν τη δόνηση του πλανήτη σε πολύ χαμηλά επίπεδα!!!  

Οι ποιότητες  όμως της ενέργειας  που εκπέμπουν οι άνθρωποι όταν χορεύουν: χαράς, ευφορίας, αρμονίας … ανεβάζουν την ενέργεια του πλανήτη!!!!

Ας χορέψουμε λοιπόν!!!

Ας μη ξεχνάμε ότι ο χορός ξεκίνησε σαν μορφή προσευχής μέσα σε ναούς!!!

Ένα παράδειγμα από την Αρχαία Ελλάδα:





 …και για ..όσους ντρέπονται υπάρχει και ο εσωτερικός  χορός!.. …κλείνεις τα μάτια, αφήνεις τη μουσική να σε διαπερνά και επιτρέπεις στο σώμα να πάλλεται ελεύθερα με τους ρυθμούς της μουσικής!!!!... είναι  μαγικό… αλλάζει όλη η ενέργεια!!!!
Δείτε επίσης αυτό:
https://www.facebook.com/TharuRadio/videos/10152633266560922/

Είναι η εσωτερική μας διάθεση που προσδιορίζει την ποιότητα ενέργειας που εκπέμπουμε σε κάθε στιγμή … και είναι στο χέρι μας να την διατηρούμε καλή!!!.... μέσα στο Φως και την Αγάπη!!!

Αφροδίτη Αργυροπούλου

Τρίτη 6 Ιανουαρίου 2015

H ζωή μας σε ταμπέλες

Γράφει η Χρύσα Ευαγγέλου
 Μεγαλώσαμε με ταμπέλες. Μάθαμε να λειτουργούμε με καθορισμένες συμπεριφορές, να είμαστε το καλό παιδί και να κάνουμε όλα αυτά που υπαγόρευε αυτός ο τίτλος, να είμαστε ευγενικά παιδιά, ήσυχα, με τρόπους, να διαβάζουμε, να αγαπάμε και να προσφέρουμε στους άλλους. Το είχαμε ανάγκη να το κάνουμε αυτό γιατί μόνο έτσι αισθανόμασταν κάποιου είδους αναγνώριση, λαμβάναμε κάποια φιλοφρόνηση, αποφεύγαμε κριτική και μαλώματα και γινόμασταν αποδεκτοί.
Μεγαλώνοντας μπήκαμε σε άλλη πανοπλία. Αυτή του καλού/ής συζύγου, γονιού, συντρόφου, εργαζομένου/ης και συνεχίσαμε από κεκτημένη ταχύτητα να δημιουργούμε αυτή την πανοπλία με σκοπό να ενταχθούμε, αυτή τη φορά, στην κοινωνία. Κάθε φορά που κάναμε κάποιο βήμα να σπάσουμε αυτή την εικόνα βρίσκαμε αντιμέτωπους γονείς, το κοινωνικό περίγυρο, την κριτική, την αποδοκιμασία τους και ενίοτε το θυμό τους.

Ο άνθρωπος που αγαπά και τα ενεργειακά “βαμπίρ”

Της Χρύσας Ευαγγέλου)

Ο άνθρωπος που αγαπά βλέπει τα αρνητικά-σκοτεινά κομμάτια του άλλου ανθρώπου σαν ανεξέλικτα δυναμικά και τα παίρνει σαν εργασία για να δουλέψει τα δικά του κομμάτια που του καθρεπτίζει εκείνη τη στιγμή ο άλλος.
Ο άνθρωπος που αγαπά, δεν επικρίνει, δεν αποκαλύπτει τα σκοτεινά κομμάτια του άλλου με σκοπό να του δείξει πόσο προχωρημένος είναι, αλλά τον συμπονά και τον βοηθά να δει τα θέματα του στο βαθμό που και ο άλλος είναι συνειδητός, με αγάπη, καλοσύνη και απόλυτη αποδοχή.
Ο άνθρωπος που αγαπά μοιραία ανεβάζει την ενέργεια των άλλων ανθρώπων, μόνο και μόνο με την στάση του και την ενέργεια του και τους αφήνει σε καλύτερη ψυχική κατάσταση από πριν.

Δευτέρα 5 Ιανουαρίου 2015

Επτά Συμπτώματα που Δείχνουν Φόβο της Επίκρισης

            
Ο φόβος αυτός είναι παγκοσμίου χαρακτήρα, ακριβώς όπως και ο φόβος της φτώχειας και οι επιδράσεις του είναι εξίσου θανατηφόρες για τα προσωπικά επιτεύγματα, κυρίως γιατί ο φόβος αυτός καταστρέφει το κίνητρο και αποθαρρύνει τη χρήση της φαντασίας. 

Τα κύρια συμπτώματα του φόβου αυτού είναι :

Ντροπή : Εκφράζεται γενικότερα μέσα από τη νευρικότητα, τη δειλία κατά τη διάρκεια μίας συζήτησης και το δισταγμό να έρθουμε σε επαφή με αγνώστους, τις απότομες κινήσεις των χεριών ή των άκρων και του βλέμματος.

Έλλειψη ελέγχου : Εκφράζεται μέσα από την έλλειψη ελέγχου της φωνής, την νευρικότητα μπροστά σε άλλους, την κακή στάση του σώματος και τη φτωχή μνήμη.

Αδύναμη προσωπικότητα : Έλλειψη σταθερότητας στις αποφάσεις, προσωπικής γοητείας και ικανότητας να εκφράζονται απόψεις ξεκάθαρα. Η συνήθεια να παραμερίζουμε σημαντικά θέματα, αντί να τα αντιμετωπίζουμε με ειλικρίνεια. Να συμφωνούμε με τους άλλους, χωρίς να εξετάζουμε προσεκτικά τις γνώμες τους.

12 υποδείξεις για αποτελεσματική εργασία με το Φως


 Όταν ο Στηβ ξεκίνησε την ανώτερη επικοινωνία με το Γκρούπ, έδωσε 12 προτάσεις-υποδείξεις για αποτελεσματική εργασία με το Φως, σε πλήρη ενδυνάμωση. Το υλικό βρίσκεται στο βιβλίο Spiritual Psychology (Πνευματική Ψυχολογία) και κατά κανόνα διδάσκεται στο σεμινάριο της πνευματικής ψυχολογίας του Φωτός. 

Εδώ προσφέρουμε αυτές τις πληροφορίες χωρίς χρέωση (χωρίς δηλαδή να χρειαστεί να διαβάσετε όλο το βιβλίο), γιατί νιώθουμε ότι είναι πολύ σημαντικές που μπορεί να βοηθήσουν πολλούς να κρατήσουν την ισορροπίας τους σε μέρες αλλαγής και εξέλιξης που ακολουθούν για όλους μας.

Αυτές οι προτάσεις από το Γκρουπ σχεδιάστηκαν για να σας κάνουν να σκεφτείτε και να επανεξετάσετε τον τρόπο που εργάζεστε και αλληλεπιδράτε με τους ανθρώπους σε πολλούς τομείς. Σας βοηθούν επίσης να γίνετε ξεκάθαροι σχετικά με το τι κάνετε και γιατί. Μα πάνω από όλα σας κρατούν συγκεντρωμένους στο τι είναι σημαντικό σε όλες τις καταστάσεις.

Συναισθηματική Γείωση!

Η συναισθηματική γείωση είναι ένας τομέας που έχει σε μεγάλο βαθμό παρανοηθεί. Καθώς περνάτε σε υψηλότερη δόνηση, αρχίζετε να αντιλαμβάνεστε μεταβολές του χρόνου.
Η αντίληψη σας για το χρόνο τώρα αποκτά καινούρια έννοια.
Αν δεν έχετε επαρκή συναισθηματική γείωση, η αντίληψη σας θα είναι ότι δεν υπάρχει χρόνος να πραγματοποιήσετε όλα όσα έχετε να κάνετε. Πρώτα απ’ όλα, κατανοήστε ότι όλο αυτό είναι μια ψευδαίσθηση. Είναι απλώς ένα υποπροϊόν της πολικότητας στην Αρένα του Παιχνιδιού.
Η συναισθηματική γείωση θα συζητηθεί εκτενέστερα σε μελλοντικές συναντήσεις. Προς το παρόν, αρκεί να οραματίζεστε μια χορδή που ξεκινά από το τσάκρα της βάσης σας. Όπως και η ασημένια χορδή της ζωής που επεκτείνεται πέρα από τη βιολογία σας, αυτή η χορδή έχει μεγάλη ελαστικότητα και ευελιξία. Χρησιμεύει για να γειώνει το συναισθηματικό σας σώμα. Όταν νιώθετε τον εαυτό σας αποκομμένο και να παραπαίει συναισθηματικά, στραφείτε μέσα σας και ελέγξτε τη θέση αυτής της χορδής.
Οι παρατηρήσεις σας θα σας δείξουν ότι κινείται ανεξέλεγκτα όπως ένας ελεύθερος σωλήνας ποτίσματος όταν το νερό ξεχύνεται από αυτόν με δύναμη. Το εργαλείο που χρειάζεται εδώ είναι να σταματήσετε και να αναπνεύσετε.
Ζητήστε από τη Γη την άδεια να συνδεθείτε και μετά ενσυνείδητα πάρτε αυτή τη χορδή και βυθίστε στη Γη. Κάντε το και νιώστε την αίσθηση της γαλήνης που θα κυριεύσει όλη την ύπαρξή σας.
Αυτή η σύνδεση με τη Μητέρα είναι ένα δώρο που όλοι μπορούν να βιώσουν. Ακόμα και όταν ταξιδεύετε, αυτή η χορδή μπορεί να χρησιμοποιηθεί για να γειώσει το συναισθηματικό σας σώμα σε κάθε περίσταση.
Απλώς εν-θυμηθείτε ότι βρίσκεται εκεί και αρχίστε τη δράση.

Το Γκρούπ
  Μέσω του Στηβ Ροθερ
Πηγή:
  www.UrantiaCenter.gr
Σχετικό άρθρο: http://vickytoxotis.blogspot.com/2011/02/earthing.html 


Σάββατο 3 Ιανουαρίου 2015

ΔΕΧΟΜΑΙ: ΜΙΑ ΛΕΞΗ ΜΑΓΙΚΗ

Της Ιουλίας Πιτσούλη
Μια λέξη -δώρο. Κάνει το νου να ησυχάζει από την αδιάκοπη φλυαρία της αυτοεπίκρισης φέρνοντας ειρήνη εντός.

«Τι καιρό κάνει μέσα σου;» Ίσως δεν το έχεις σκεφτεί ποτέ έτσι, αλλά η διάθεσή μας μοιάζει πολύ με τις μεταβολές του καιρού, με τα χαμηλά και υψηλά βαρομετρικά του, την ομίχλη, τους θυελλώδεις ανέμους και τα διαστήματα με ήλιο. Αντίθετα από τα καιρικά φαινόμενα όμως, εμείς δεν εκδηλώνουμε πάντα την εσωτερική μας κατάσταση. Μπορεί να μαίνονται μέσα μας οι θύελλες ενώ έξω να δείχνουμε διάθεση…αιθρία , άντε με κατά τόπους νεφώσεις. Υπάρχει άραγε κάποιος τρόπος να φέρουμε περισσότερη λιακάδα μέσα μας; Η απάντηση είναι η αποδοχή. Είναι η μαγική κατάσταση που μας ησυχάζει , μας τρέφει και μας γαληνεύει. Η αποδοχή όμως είναι μεγάλη λέξη. Πριν από τον ερχομό της χρειάζεται να αναγνωρίσουμε και να παραδεχθούμε ό,τι συνέβη και ό,τι είπαμε ή κάναμε .

Η ευτυχία είναι στο χέρι μας!

ΑΠΟ ΤΗ ΝΙΚΗ ΨΑΛΤΗ 
Μπορούμε όλοι να νιώσουμε την ευτυχία, αρκεί να κάνουμε ορισμένα συνειδητά βήματα που θα μας επιτρέψουν να την απολαύσουμε, υποστηρίζει η καθηγήτρια του Πανεπιστημίου της Καλιφόρνιας δρ. Sonja Lyubomirsky.
«Η έρευνα υποστηρίζει ότι το 40% των παραγόντων που αφορούν στην ευτυχία είναι κάτω από τον έλεγχό μας. Αυτό σημαίνει ότι μπορούμε όλοι να βελτιώσουμε την ευτυχία μας κάνοντας αλλαγές στον τρόπο που σκεφτόμαστε και ενεργούμε», εξηγεί στο Vita η καθηγήτρια Ψυχολογίας δρ. Sonja Lyubomirsky. Η διακεκριμένη καθηγήτρια έχει αφιερώσει το μεγαλύτερο μέρος της καριέρας της στην επιστημονική μελέτη της ευτυχίας, μιας έννοιας με την οποία έχουν ασχοληθεί κορυφαίοι φιλόσοφοι και στοχαστές, από τον Αριστοτέλη έως τον πατέρα της ψυχανάλυσης Σίγκμουντ Φρόιντ. Αν και πολλοί θα διαφωνήσουν ως προς το ποιος ακριβώς είναι ο ορισμός της ευτυχίας, κανείς δεν θα αρνηθεί ότι πρόκειται για μια κατάσταση που όλοι μπορούμε να αναγνωρίσουμε όταν τη βιώνουμε, ενώ είμαστε σε θέση να καταλάβουμε πότε δεν είμαστε ευτυχισμένοι. Η δρ. Lyubomirsky δεν θεωρεί την αναζήτηση της ευτυχίας μάταιη. Mάλιστα, έχει καταλήξει σε μια σειρά στρατηγικών που στόχο έχουν να φέρουν την ευτυχία στη ζωή μας. Πρόσφατα μάλιστα κυκλοφόρησε το βιβλίο της «The How of Happiness: A New Approach to Getting the Life You Want» (New York: Penguin Press), στις σελίδες του οποίου μπορούμε να διαβάσουμε τη «συνταγή» της ευτυχίας που προτείνει η δρ. Lyubomirsky, κάθε «συστατικό» της οποίας βασίζεται σε ερευνητικά στοιχεία και όχι σε ανεκδοτολογικά δεδομένα ή προσωπικές παρατηρήσεις. Η δρ. Lyubomirsky, λοιπόν, μας αποκαλύπτει τα βασικά σημεία που μπορούν να καταστήσουν την ευτυχία εφικτή για τον καθένα από εμάς. Δίνει, ωστόσο, πολύ μεγάλη σημασία σε έναν σημαντικό παράγοντα: τον κόπο και την επιμονή που χρειάζονται για τη διατήρησή της.

Τα 10 βήματα της ευτυχίας

Slow down για να απολαύσετε τη ζωή!!!

ΑΠΟ ΤΗ ΜΥΡΤΩ ΑΝΤΩΝΟΠΟΥΛΟΥ 
Τι σχέση έχουν οι χελώνες με το σεξ και τα σαλιγκάρια με το φαγητό μας; Από την άσκηση, μέχρι τη διατροφή, τη θεραπεία, ακόμα και το σεξ, το κίνημα των «αργών» κερδίζει έδαφος. Μήπως τελικά το καλό πράγμα αργεί να γίνει;
Άνοιξα βιαστικά τον υπολογιστή. Πήρα θέση μπροστά στο πληκτρολόγιο και άρχισα να πατάω με μανία τα κουμπιά. Έπρεπε να γράψω ένα κείμενο για το «Slow Down» (τη νέα τάση που προτείνει την επιβράδυνση ως τρόπο ζωής) και οι ημερομηνίες με πίεζαν. Η πρώτη ιστοσελίδα που άνοιξα για να βρω πληροφορίες με έφερε αντιμέτωπη με το παγκόσμιο κίνημα «Slow Down Now». Ξεκίνησα να διαβάζω για τα οφέλη τού «να μην κάνεις και πολλά». Λίγα λεπτά αργότερα άφησα ασυναίσθητα τα δάχτυλά μου να «ξεκολλήσουν» από τα πλήκτρα και ξάπλωσα αναπαυτικά πίσω στην καρέκλα μου. Ήπια μια γουλιά καφέ και κοίταξα το ταβάνι. Χωρίς ενοχές. Τελικά, το να μειώνουμε την ταχύτητα σε έναν κόσμο τις εξελίξεις του οποίου έτσι κι αλλιώς δεν μπορούμε να προλάβουμε είναι ίσως η μόνη λύση για τη διαφύλαξη της ψυχικής μας ηρεμίας και της καλής μας διάθεσης. Αυτό τουλάχιστον υποστηρίζουν σθεναρά οι οπαδοί του κινήματος «Slow down». Και για να τα καταφέρουμε φαίνεται ότι δεν χρειάζεται να γίνουμε γιόγκι. Ας δούμε πώς.