Ετικέτες

Τετάρτη 7 Δεκεμβρίου 2011

Ας αγαπήσουμε...



ΑΣ ΑΓΑΠΗΣΟΥΜΕ... ΑΡΚΕΤΑ ΜΙΣΗΣΑΜΕ ΩΣ ΤΩΡΑ!!! 

Τίποτα από όλα όσα μας συμβαίνουν στις ζωές μας δεν είναι τυχαίο!!! Εμείς προκαλούμε το οτιδήποτε μας συμβαίνει χρόνια τώρα. Ιδέα δεν έχω από πότε έχει ξεκινήσει αυτή η κατάσταση αλλά εδώ και πάρα πολλά χρόνια εμείς ψηφίζουμε τους πολιτικούς που μας κυβερνάνε, εμείς ψηφίζουμε την coca cola και το γάλα από τις πολυεθνικές αγοράζοντας τα από το super market γιγαντώνοντας την κατάσταση, εμείς ανοίγουμε τα τεράστια εμπορικά κέντρα ψωνίζοντας από κει τα ρούχα μας τα οποία είναι με φανταχτερές ετικέτες επώνυμων ευρωπαϊκών οίκων, αλλά το χειρότερο είναι που ψηφίζουμε να μας υποτιμούν όλοι οι λαοί του πλανήτη όταν μάλιστα πριν λίγα χρόνια κάποιοι ακόμη μας σεβόντουσαν... και ψηφίζουμε να μη μας σέβονται με τη συνεχή αδιαφορία μας για οτιδήποτε συμβαίνει γύρω μας επί σειρά ετών.




Μην ξεχνάμε ότι είτε μας αρέσει που είμαστε Έλληνες είτε όχι, είμαστε η χώρα των περισσότερων φωτισμένων ανθρώπων που περπάτησαν στη γη!!!

Οπότε πλέον ας μην απορούμε που φτάσαμε σ αυτή την κατάσταση γιατί όποτε υπάρχει ευκαιρία για πανηγύρι πετάμε τη σκούφια μας!!! Όταν η γιαγιά που της έκοψαν τη σύνταξη και της χώσαν το χαράτσι των 600ευρώ στο λογαριασμό της ΔΕΗ προχτές που γιόρταζα με έδιωξε από την οικοδομή κακήν κακώς με την αιτιολογία ότι τέτοια μέρα δεν είναι δυνατόν να εργαζόμαστε..και η 50χρονη άνεργη γειτόνισσα της με το επίσης άνεργο 30χρόνο σπλάχνο της που έχει για συγκάτοικο, βγήκε και διαμαρτυρήθηκε για τον ίδιο λόγο τότε για τη κατάσταση που βιώνουμε δεν χρειάζεται να ψάχνουμε τους ενόχους!!!.. ξέρω ότι ο κόσμος είναι απογοητευμένος και φαίνεται σε όποια φάτσα και να συναντήσω στο δρόμο αλλά με το να αναθεματίζουμε την κατάσταση χωρίς να παράγουμε απολύτως τίποτα και μάλιστα όταν κάποιος αποφασίσει να παράγει έργο να τον σταματάμε , τότε το τελευταίο πράγμα που έχουμε είναι το δικαίωμα να κάνουμε παράπονα!!!.. με αυτά τα στάνταρς το μόνο που καταλαβαίνω είναι ότι δεν μας φταίει κανείς από όσους αναθεματίζουμε και ότι αν δεν αλλάξουμε στάση εμείς οι ίδιοι τότε η κατάσταση θα παραμένει η ίδια όσες φορές και αν αλλάξει το πολιτικό σκηνικό της χώρας μας.

Φυσικά όταν βγήκαν οι εν λόγο κυρίες πίστεψα ότι η μεν συνταξιούχος θέλησε να μας κεράσει κάποιο ρόφημα όπως έκανε καθημερινά άλλωστε και η άλλη κυρία να με ρωτήσει μήπως υπάρχει κάποιο μεροκάματο για τον γιο της αφού τις 3 προηγούμενες μέρες σχεδόν κλαίγοντας μου δήλωνε ποσό δυσκολεύετε ο γιος της να βρει κάπου να εργαστεί. Επουδενί δεν φανταζόμουν ότι θα με έδιωχναν από την εργασία μου. Φυσικά χαμογελώντας μάζεψα τα εργαλεία μου αλλά πριν φύγω ρώτησα με ποιόν τρόπο περιμένουμε να καλυτερέψει η κατάσταση που βιώνουμε όταν τις λίγες ευκαιρίες που μας δίνονται να εργαστούμε τις πετάμε στα σκουπίδια λόγο κάποιας εθνικής εορτής που έτσι κ αλλιώς την έχουμε εμείς οι ίδιοι υποβαθμίσει!!! Μα ήδη μιλούσα στην κλειστή μπαλκονόπορτα!!!

Έχουμε μάθει να πανηγυρίζουμε και να γιορτάζουμε με την όποια ευκαιρία βρούμε!!! Έχουμε ξεχάσει τι θα πει να δημιουργούμε και να ιδρώνουμε για τα προς το ζην. Συνηθίσαμε στο ρουσφέτι και στην εύκολη ζωή (άλλωστε μ αυτό το κριτήριο ψηφίζουμε τους ηγέτες μας) αφήνοντας τις δημιουργικές μας ανησυχίες να θαφτούν όσο το δυνατόν πιο βαθιά, σε σημείο που να μην ξεθάβονται ούτε με δυναμίτη,με την αιτιολογία μάλιστα ότι η κοινωνία είναι άτιμη και άδικη!!! Άδικοι είμαστε εμείς απέναντι στους εαυτούς μας που αφήνουμε τον φόβο και το μίσος να μας καθηλώνει στους καναπέδες μας παρακολουθώντας από μακρυά τη ζωή μας να περνάει χωρίς να κάνουμε απολύτως τίποτα γι αυτό

Χρόνια ολόκληρα τώρα αφήνουμε την τηλεόραση να μας γεμίζει το κεφάλι με ψεύτικα όνειρα και να πιστεύουμε ότι το νόημα της ζωής βρίσκεται σε ένα καλογυαλισμένο υπερσύγχρονο τούρμπο αυτοκίνητο μια τριώροφη μεζονέτα και δυο κινητά τελευταίας τεχνολογίας. Παραφουσκώσαμε τις πιστωτικές πιστεύοντας πως κανείς ποτέ δεν θα ζητούσε πίσω αυτά τα λεφτά που με βουλιμία καταξοδεύαμε τόσα χρόνια.. παίρναμε διακοποδάνεια αφού η Σαμοθράκη και η Γαύδος δεν είναι cool νησιά και το ελεύθερο camping είναι επικίνδυνο αφού έχει πολλά ζουζούνια και αν δεν κάνουμε το πέρασμά μας από το super paradise και την Ibiza προφανώς δεν είμαστε κ εμείς κουλ τυπακια. και φυσικά το ξενοδοχείο πρέπει να είναι 5 αστέρων με πισίνες γήπεδα γκόλφ και 3 γεύματα τη μέρα...

Ήρθε ο καιρός που θα πρέπει να πάρουμε την απόφαση πως ή θα συνεχίσουμε να είμαστε κηφήνες και θα τα περιμένουμε μια ζωή όλα έτοιμα χωρίς να κουράσουμε τον απ αυτό μας οπότε και θα διαιωνίζεται η παρούσα κατάσταση, ή θα βγούμε εκεί έξω και θα αρπάξουμε οποιαδήποτε ευκαιρία βρεθεί μπροστά μας αγνοώντας τι θα είναι αυτό!!! Ήρθε η ώρα να καθαρίσουμε σκάλες γιατί δεν είμαστε σε τίποτα ανώτεροι από έναν που το κάνει να εργαστούμε σε γυράδικα ως delivery boys,και φυσικά να εργαστούμε στην πλούσια γη που μας παρέχει ο τόπος μας...επιτέλους τα παιδιά μας να τα μάθουμε πως όποιος είναι εργατικός ανταμείβεται και πως το να εργαστεί ως μπετατζής η σοβατζής δεν είναι ντροπή... ίσα ίσα!!!

Η Ελλάδα είναι γεμάτη με γη ανεκμετάλλευτη και όσοι έχουν τη δυνατότητα να εργαστούν με τη γη νομίζω πως ήρθε η ώρα να πιάσουν τη τσάπα και ν αφήσουν το τηλεκοντρόλ...πρέπει πραγματικά μέσα μας να αλλάξουμε στάση και να σταματήσουμε να ψάχνουμε τον ένοχο...άλλωστε τι σημασία έχει να καταναλώσουμε όλη μας την ενέργεια στο να βρούμε τον ένοχο και να τον τιμωρήσουμε;;; Καμία απολύτως ...πιστέψτε με!!!αυτό που πρέπει να κάνουμε και το οφείλουμε στους εαυτούς μας είναι να σταματήσουμε να υπακούμε στα εγώ μας που μας αποδυναμώνουν και μας φέρνουν σε κατάσταση φόβου και επιτέλους να ξυπνήσουμε τον Παντοδύναμο Εαυτό-Θεό που κρύβεται μέσα μας  και να κάνουμε τη ζωή μας ακόμη πιο ουσιαστική!!! Να σταματήσουμε να αφήνουμε τους άλλους να αποφασίζουν για μας και να βγούμε από την κατάθλιψη που κάποιοι άλλοι διέγνωσαν για τη δική μας τη ζωή χωρίς καν να ψάξουν την εσώτερη οντότητα μας μένοντας μόνο στο περιτύλιγμα μας...
Τέλος μια και καλή με το ΕΓΩ... Ήρθε τώρα η ώρα να περάσουμε σε πιο συλλογικές προσπάθειες.Μόλις συνειδητοποιήσουμε πως ΕΜΕΙΣ μπορούμε να δημιουργήσουμε πολύ πιο εύκολα τις κατάλληλες συνθήκες διαβίωσης τότε όλα γύρω μας είναι έτοιμα να αλλάξουνε!!!

Επιτέλους χαμογέλασε στον γείτονα σου και πες του μια θερμή καλημέρα...τιποτα από κεί και πέρα δεν πρόκειται να χαλάσει τη δική σου αλλά ούτε τη δική του μέρα!!!

Δημήτρης Τσαφαρίσης για "Ροή Ζωής"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου