Ετικέτες

Πέμπτη 30 Ιανουαρίου 2014

Τα 7 σώματα μου.......!!!!


1. Το Φυσικό σώμα. 
Το φυσικό σώμα είναι θα λέγαμε η άγκυρα του Ανώτερού μου εαυτού, για να εξερευνήσει το μυστήριο της ύπαρξής μου, μέσα από την φυσική υπόσταση ενός υλοποιημένου σώματος.

Είναι ειδικά προγραμματισμένο και δομημένο έτσι ώστε να ενεργοποιείται μέσα από την επαφή και την αφή λίγα λεπτά αφού γεννηθεί. Κρατάει μνήμες από αυτήν και από περασμένες ζωές.

2. Το Αιθερικό ή Αστρικό σώμα.
Η πλειοψηφία του Κάρμα, το οποίο είναι μια δομημένη αντίληψη της συμπαντικής ροής ενέργειας η οποία δημιουργήθηκε από λανθασμένη αντίληψη, είναι φυλακισμένη στο αστρικό μας σώμα, και μόνο μια μικρή στο φυσικό μας. 



Αποτελείται από γαλαζωπές γραμμές φωτός. Δημιουργεί τα σημεία του βελονισμού στο σώμα μας και επίσης τα κύρια και δευτερεύοντα Chakras , καθώς αυτές οι ενεργειακές γραμμές διασταυρώνου η μία την άλλη. Όπου διασταυρώνονται επτά φορές, υπάρχει ένα σημείο βελονισμού. 

Δελφίνια: Οι Σύντροφοι του Ανθρώπου



Δελφίνια: Πλάσματα μαγικά, σχεδόν παραμυθένια, με νοημοσύνη, δική τους γλώσσα και εντυπωσιακές ικανότητες επικοινωνίας. Σύντροφοι του ανθρώπου σε κάθε στιγμή της πορείας του, φορείς βαθιάς ωκεάνιας αρμονίας, αλλά και μιας ανεπαίσθητης κοσμικής νότας που μοιάζει να έρχεται από τα βάθη του σύμπαντος.

Τα δελφίνια με την παιχνιδιάρικη και καλοσυνάτη φύση τους και τη μυστηριώδη έλξη τους προς τον άνθρωπο αποτέλεσαν διαρκή πηγή έμπνευσης από τα πανάρχαια χρόνια έως και τη σύγχρονη εποχή. Πλήθος μύθοι, θρύλοι, λογοτεχνικά έργα και πάσης φύσεως έργα τέχνης (μουσικά, εικαστικά, κινηματογραφικά) άντλησαν και αντλούν τη θεματολογία τους από αυτά τα θαυμάσια πλάσματα. Επιπλέον, η σύγχρονη επιστημονική έρευνα γύρω από την αξιοσημείωτη νοημοσύνη που διαθέτουν και τη θεραπευτική τους επίδραση πάνω στον άνθρωπο, έχει ανοίξει νέες πύλες για την κατανόηση τους.

Η παρουσία τους ήταν πάντοτε στενά συνυφασμένη με τον άνθρωπο, με δεσμούς αδιόρατους, σχεδόν παραμυθένιους, μα γερά σφυρηλατημένους από τη μαγεία και το μαγνητισμό του ωκεάνειου βυθού.

Τί είναι το αιθερικό σώμα, τα τσάκρα και η αύρα;

Τί είναι το αιθερικό σώμα, τα τσάκρα και η αύρα; Ποιά είναι τα '' άλλα μας σώματα '' και τί είναι ο Ανώτερος Εαυτός;

Το υλικό σώμα, ο φυσικός οργανισμός μας, βρίσκεται στη ζωή χάρη στην ενέργεια. Ένα πέπλο ενέργειας το περιβάλει και το διαπερνά σε κάθε του κύτταρο. Εκτός από το τρισδιάστατο ορατό φυσικό βιολογικό σώμα έχουμε ένα αιθερικό σώμα ή "αιθερικό διπλό", όπως ονομάζεται, αφού το αιθερικό σώμα είναι ένα δίδυμο αντίτυπο του φυσικού. 

Είναι ένα αντίτυπο από ενέργεια, ένα ενεργειακό σώμα από χρώματα και φως που περιλαμβάνει πληροφορίες για την υγεία μας και για την ψυχονοητική μας κατάσταση.

Το εξωτερικό περίβλημα αυτού του σώματος ονομάζεται αύρα και η αύρα είναι η ασπίδα μας, το κουκούλι που μας προστατεύει από τις εξωτερικές επιδράσεις.
Τα τσάκρα είναι ενεργειακά κέντρα, σταθμοί ενέργειας που παίρνουν και μεταβολίζουν την ενέργεια και τη διοχετεύουν στους αδένες του σώματος και στο νευρικό σύστημα. 

"Τσάκρα" είναι σανσκριτική λέξη και σημαίνει  '' τροχός '', καθώς τα τσάκρα μοιάζουν με τροχούς που περιστρέφονται σε διαφορετικές ταχύτητες εκπέμποντας διαφορετικά χρώματα. Είναι τα κύρια όργανα του αιθερικού σώματος και έχουν πολλές λειτουργίες σε όλα τα επίπεδα.

Τετάρτη 8 Ιανουαρίου 2014

Πως να χτίσετε την ηθική νοημοσύνη του παιδιού σας

Ηθική νοημοσύνη είναι η ικανότητα να ξεχωρίζεις το καλό απ’ το κακό, αλλά και να σέβεσαι τις αξίες των άλλων. Με άλλα λόγια, το καλύτερο δώρο που μπορούμε να κάνουμε σ ένα παιδί.
Της Ελένης Χαδιαράκου

Υπάρχουν πολλοί και διάφοροι τύποι νοημοσύνης. Κάποιοι άνθρωποι έχουν το χάρισμα της μαθηματικής και φιλοσοφικής σκέψης, όπως ο Άλμπερτ Αϊνστάιν ή ο Μπιλ Γκέιτζ. Κάποιοι άλλοι είναι συναισθηματικά προικισμένοι, για παράδειγμα οι μεγάλοι συγγραφείς, όπως ο Τζον Στάινμπεκ και η Άιρις Μέρντοχ, άνθρωποι δηλαδή που μπορούν να αποτυπώσουν ή να μεταφέρουν το συναίσθημά τους στο ευρύ κοινό. Επίσης, υπάρχει η πρακτική νοημοσύνη. Είναι οι άνθρωποι που δίνουν λύσεις σε προβλήματα, μπορούν να φτιάξουν ένα αυτοκίνητο, να δώσουν λύση όταν πλημμυρίσει το υπόγειο ή να λύσουν εύκολα μια εξίσωση. Επιπλέον, υπάρχει και η αισθητική νοημοσύνη, αυτή που διαθέτουν οι καλλιτέχνες, οι ζωγράφοι και οι μουσικοί. Κάποιες φορές, ιδιαίτερα στους μουσικούς και στους συνθέτες, η ευφυΐα αυτή συνδυάζεται με μαθηματική ευφυΐα. Τέλος, υπάρχει κι ένα άλλο είδος ευφυΐας, ίσως το λιγότερο γνωστό, η λεγόμενη ηθική νοημοσύνη. Πρόκειται για το είδος εκείνο της εξυπνάδας που συνδυάζει τη δύναμη του χαρακτήρα με την ορθή κρίση, δύο προσόντα που συνήθως απαξιώνουμε γιατί δεν τα θεωρούμε και τόσο σημαντικά. Είναι η αρετή που μας μαθαίνει να κάνουμε όλα αυτά που οφείλουμε και όχι αυτά που μας αρέσει να κάνουμε.