Ετικέτες

Τετάρτη 24 Απριλίου 2013

Τα ενεργειακά επίπεδα και ο σημερινός άνθρωπος

Ο Δρ Δαβίδ R. Hawkins είναι διάσημος ψυχίατρος, παθολόγος, ερευνητής και ομιλητής, στο βιβλίο του με τίτλο «Το μάτι του  Εγώ», (The eye of I), αναφέρει τα εξής:
«Στον κόσμο που ζούμε υπάρχουν τα ενεργειακά επίπεδα με την ενδυναμωτική επίδραση, υπάρ­χουν όμως τα κατώτερης ενέργειας επίπεδα του θυμού, του φόβου, της λύπης, της απάθειας, της ενοχής, του μίσους, της κριτικής και της ντροπής - και όλα τους έχουν την ιδιότητα να μας αποδυναμώνουν και να επιδρούν επάνω μας κατά τρόπο που να εμποδίζουν τη σύνδεση μας με το συμπαντικό ενεργειακό επίπε­δο της πρόθεσης.
Ο δρ Χόκινς υποστηρί­ζει πως είναι ζωτικής σημασίας για τον καθένα μας να έχει επίγνωση της σημασίας της ανύψωσης της συχνότητας των δονήσεων μας στο επίπεδο όπου αρχίζουμε να εναρμονιζόμαστε με την ενέργεια της συμπαντικής Πηγής.
 Οι άνθρωποι με ανώτερη ενέργεια αποτελούν το αντίβαρο για την αρνητική επιρροή των ανθρώπων κατώτερης ενέργειας. Όμως, αυτό δεν συμβαίνει σε αντιστοιχία ένα-προς-ένα, από τη στιγμή που το 87% της Ανθρω­πότητας κινείται στις κατώτερες, αποδυναμωτικές συχνότητες.
Ένα άτομο που έχει αποκαταστήσει τη σύνδεση του με την πρόθεση, μπορεί να έχει τεράστια επίδραση σε πολλούς ανθρώπους που βρίσκονται στα κατώτερης ενέργειας επίπεδα. Όσο πιο ψηλά κινούμαστε στην κλίμακα των συχνοτήτων με σκοπό να γίνουμε τελικά φως και να βιώσουμε την εμπειρία της συνείδησης του θεού, τόσο περισσότερες αρνητικές ενεργειακές δονήσεις μπορούμε να αντισταθμί­σουμε. Παρακάτω έχουμε μερικά από τα αποτελέσματα των ερευνών του δρα Χόκινς.
§  Ένα άτομο που ζει και δονείται στην ενέργεια της αισιοδοξίας και της προθυμίας να μην κρίνει τους άλλους θα εξισορροπήσει την αρνητική ενεργεία 90.000 ατόμων που κινούνται στα κατωτέρα, αποδυναμωτικά επίπεδα.
§  Ένα άτομο που ζει και δονείται στην ενέργεια της καθαρής αγάπης και του σεβασμού για κάθε είδος ζωής θα εξισορροπήσει την αρνητική ενέργεια 750.000 ατόμων που κινούνται στα κατωτέρα, αποδυναμωτικά επίπεδα.
§  Ένα άτομο που ζει και δονείται στην ενέργεια της φώτισης, της ευδαιμονίας και της άπειρης ειρήνης θα εξισορροπήσει την αρνητική ενέργεια 10 εκατομμυρίων ανθρώ­πων (περίπου είκοσι δύο τέτοιοι σοφοί άνθρωποι βρίσκονται σήμερα εν ζωή).
§  Ένα άτομο που ζει και δονείται στην ενέργεια της χάρης, του καθαρού πνεύματος που υπερβαίνει το σώμα, σε έναν κόσμο όπου δεν υπάρχει δυαδικότητα ή όπου υπάρχει η απόλυτη ενότητα, θα εξισορροπήσει την αρνητική ενέργεια 70 εκατομμυρίων ανθρώ­πων που κινούνται στα κατώτερα, αποδυναμωτικά επίπεδα (περίπου δέκα τέτοιοι σο­φοί άνθρωποι βρίσκονται σήμερα εν ζωή).
Άλλες δύο συναρπαστικές στατιστικές του δρα Χόκινς, τις οποίες διεξήγαγε κατά τη διάρκεια των ερευνών του:
1. Ένας και μόνο αβατάρ που ζει στη δική μας ιστορική περίοδο, κινούμε­νος στο ανώτερο επίπεδο της συνειδητότητας, κάποιος στον οποίο θα άρ­μοζε ο τίτλος του Δασκάλου, όπως ο Κρίσνα, ο Βούδας και ο Ιησούς Χρι­στός, θα εξισορροπούσε τη συλλογική αρνητική ενέργεια ολόκληρης της ση­μερινής Ανθρωπότητας.
2. Η αρνητική ενέργεια ολόκληρου του ανθρώπινου πληθυσμού θα οδηγού­σε σε αυτοκαταστροφή, αν δεν υπήρχε η εξισορροπητική επίδραση αυ­τών των ανώτερων ενεργειακών πεδίων.»
Οι παραπάνω αριθμοί υποδεικνύουν με σαφήνεια πόσο ζωτικής σημασίας είναι το να ανακαλύψουμε τρόπους με τους οποίους θα ενισχυθεί η ανθρώπινη συνειδητότητα και θα εξυψώσουμε τον εαυτό μας στο επίπεδο όπου θα έχουμε εναρμονιστεί με την ίδια δύναμη της Δημιουργίας από την οποία προήλθα­με. Ανυψώνοντας τη συχνότητα των δονήσεων μας έστω και λίγο, στο επίπεδο όπου θα επιδιδόμαστε τακτικά σε πράξεις καλοσύνης, αγάπης και δεκτικότη­τας αντί για της ντροπής, του θυμού, του μίσους, της ενοχής, της απόγνωσης, της κατάθλιψης κ.λπ.



Παρασκευή 19 Απριλίου 2013

Κατωφερής Κίνηση Δ'

από τον Νικόδημο


1. Αυτή η κίνηση, έγραψα, είναι αναντίστρεπτη και αδυσώπητη. Αλλά δεν είναι απότομη, βίαιη, κατακλυσμική. Ξετυλίγεται απαλά, σχεδόν ανεπαίσθητα. Λίγοι άνθρωποι έχουν επίγνωση της βαθμιαίας αλλαγής προς την παρακμή.

Μόνο το τέλος ενός mahāyuga, μιας μεγάλης περιόδου που συμπεριλαμβάνει και τις τέσσερις Εποχές (τα 4 γιούγκα), επέρχεται με απότομη βιαιότητα: άλλοτε με φωτιά από τον ουρανό (κομήτες, μετεωρίτες, κλπ.) που πυρπολούν τα πάντα· άλλοτε με σεισμούς και ανεμοθύελλες που ισοπεδώνουν τα πάντα· άλλοτε με κατακλυσμούς και καταποντισμούς. Μετά ξαναρχίζει ένας νέος κύκλος με τέσσερα γιούγκα για την ανθρωπότητα.

2. Η χρεοκοπία της Ελλάδας προχώρησε βαθμιαία, σχεδόν ανεπαίσθητα. Ωσότου οι δανειοδοτικές επιχειρήσεις ξαφνικά, αλλά όχι απρόβλεπτα, και μετά από προειδοποιήσεις, ανέβασαν τα επιτόκια δανεισμού  σε απαγορευτικό ύψος. Ούτε και τότε έγινε αντιληπτός ο κίνδυνος από τις μάζες. Πίστευαν τα ανόητα συνθήματα πως “Λεφτά υπάρχουν”!

Τρίτη 9 Απριλίου 2013

Ενσυναίσθηση: Η άγνωστη δύναμη της επικοινωνίας

Ίσως να φοβίζει λίγο η λέξη. Ακούγεται περίπλοκη ως έννοια, μπορεί και λίγο να μας μπερδεύει. Ενδέχεται η εφαρμογή της στην καθημερινότητά μας να απαιτεί θεαματική υπέρβαση των παραμέτρων που συγκροτούν την ύπαρξή μας; Μας προτρέπει να γίνουμε εξαιρετικά καλοί, άψογοι, άσπιλοι;
Τίποτα από όλα αυτά. Η ενσυναίσθηση μας καλεί σε μια μικρή προσπάθεια, ώστε να μπορέσουμε να μπούμε στη θέση του άλλου χωρίς να χάσουμε την ακεραιότητα της δικής μας ύπαρξης. Η ενσυναίσθηση μας παρακινεί να κάνουμε ένα μικρό βήμα, με τεράστια όμως επίδραση στις διαπροσωπικές επαφές μας.

Ενσυναίσθηση είναι η συναισθηματική ταύτιση με ένα άλλο άτομο. Η αναγνώριση και η κατανόηση της θέσης, του συναισθήματος, των σκέψεων ή της κατάστασης κάποιου άλλου. Ένα άτομο που χρησιμοποιεί την ενσυναίσθηση μπορεί να αναγνωρίσει, να αντιληφθεί και να αισθανθεί αυτό που αισθάνεται ένα άλλο άτομο.

ΠΟΙΟΣ ΕΙΜΑΙ;




ΤΟ ερώτημα «Ποιος Είμαι;» είναι σημαντικό, γιατί αν δεν ξέρετε ποιοι είστε δεν μπορείτε να αισθανθείτε καθαρά ή να ερμηνεύσετε την ενέργεια γύρω σας.Όλοι σας έχετε μια αίσθηση για το ποιοι είστε: έχετε παρατηρήσει τον εαυτό σας σε πολλές διαφορετικές καταστάσεις και ξέρετε πώς αντιδράτε, πώς χρησιμοποιείτε το χρόνο σας κλπ. Οι περισσότεροι από σας έχετε επίσης μια εικόνα για το ποιοι θα θέλατε να είστε — πώς θα θέλατε να είναι το σώμα σας, πώς θα θέλατε να χρησιμοποιείτε το χρόνο σας, πόσα χρήματα θα θέλατε να βγάζατε, πόσο θα θέλατε να γυμνάζεστε και ποια φαγητά νομίζετε ότι θα έπρεπε να τρώτε. Θα μιλήσουμε αργότερα για όλες αυτές τις εικόνες που έχετε σχετικά με το ποιοι νομίζατε ότι θα έπρεπε να είστε, το όραμα του ποιοι θα θέλατε να είστε.

Για να μάθετε ποιοι είστε πρέπει να βρείτε την ηρεμία του νου σας.


Για να μάθετε ποιοι είστε πρέπει ν' αναλάβετε μια δέσμευση απέναντι στον εαυτό σας. Τι σημαίνει μια δέσμευση απέναντι στον εαυτό σας; Μερικοί από σας νομίζετε ότι σημαίνει να χρησιμοποιείτε τη δύναμη της θέλησης για ν' αναγκάζετε τον εαυτό σας να ζει το όραμα αυτού που νομίζετε ότι θα έπρεπε να είστε. Μπορεί να νιώσετε ότι από τη στιγμή που αποφασίσατε να κάνετε κάτι πρέπει να τηρήσετε ανυποχώρητα κι άκαμπτα αυτή την απόφαση.

Σάββατο 6 Απριλίου 2013

EKEI ΠΟΥ ΚΡΥΒΟΝΤΑΙ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΚΑΙ ΟΙ ΣΚΕΨΕΙΣ (ΑΚΑΣΙΚΑ ΑΡΧΕΙΑ)

Αναρωτηθήκατε ποτέ τι απέγιναν οι σκέψεις σας ή από πού σας ήρθε μια φαεινή ιδέα; Οι Αρχαίες μυστικές παραδόσεις μιλούν για τα ακασικά αρχεία και οι σύγχρονες έρευνες επιβεβαιώνουν ότι τίποτα δεν χάνεται στο σύμπαν. Η σχετική θεωρία έρχεται να εξηγήσει πολλά παράξενα της ζωής μας.

Tα πιθηκάκια ζούσαν στο φυσικό τους περιβάλλον υπό τη στενή παρακολούθηση κάποιων επιστημόνων που συχνά τα τάιζαν με τον αγαπημένο τους μεζέ: νόστιμες γλυκοπατάτες. Mια μέρα κάποιες γλυκοπατάτες κύλησαν στα ρηχά νερά ενός κοντινού ποταμού και σιγά σιγά ξεπλύθηκαν. Ένα πιθηκάκι αποφάσισε να φάει αυτές ακριβώς τις ξεπλυμένες γλυκοπατάτες, που προφανώς τις βρήκε καλύτερες, γιατί και την άλλη μέρα πήγε μόνο του και τις ξέπλυνε. Kαθώς οι μέρες κυλούσαν, κάποια από τα νεότερα μέλη της φυλής αποφάσισαν να ακολουθήσουν το παράδειγμά του. Tελικά, ύστερα από ένα διάστημα ολόκληρος ο πληθυσμός των πιθήκων πήγαινε στο ποτάμι και ξέπλενε τις γλυκοπατάτες του.

Πέμπτη 4 Απριλίου 2013

Sun Tzu: Η Τέχνη του Πολέμου



                        Εισαγωγή
Sun Tzu: Η Τέχνη του Πολέμου [Παρουσίαση βιβλίου],Sun Tzu, Κινεζική Φιλοσοφία, πόλεμος, Σουν Τσου, στρατηγική, Τέχνη του Πολέμου, Ψυχολογία" Ο Χο Λου κάλεσε τον Σουν Τσου και του είπε: «Διάβασα πολύ προσεκτικά τα δεκατρία κεφάλαια του Βιβλίου σας. Μήπως θα μπορούσατε να μου κάνετε μια μικρή επίδειξη του πώς εφαρμόζεται πρακτικά η θεωρία σας - ιδιαίτερα σε ό,τι αφορά τον έλεγχο των στρατευμάτων;»

«Θα μπορούσα», απάντησε ο Σουν Τσου.

«Και μήπως θα μπορούσατε να χρησιμοποιήσετε στην επίδειξη γυναίκες;» συνέχισε ο Βασιλιάς.

«Βεβαίως», είπε χωρίς δισταγμό ο Σουν Τσου.

Έτσι, δόθηκε διαταγή να φέρουν από το παλάτι 180 όμορφες γυναίκες. Ο Σουν Τσου τις χώρισε σε δυο λόχους και έθεσε επικεφαλής τις δυο πιο αγαπημένες παλλακίδες του Βασιλιά. Ύστερα έδειξε στα κορίτσια πώς να κρατούν το δόρυ και ρώτησε: «Ξέρετε τη διαφορά ανάμεσα στο «Μπροστά» και το «Πίσω», το «Αριστερά» και το «Δεξιά»;

«Την ξέρουμε», απάντησαν εκείνα.

«Ωραία», είπε ο Σουν Τσου. «Τώρα, όταν σας δώσω τη διαταγή «Μέτωπο εμπρός», θα κοιτάξετε κατευθείαν μπροστά. Όταν σας πω «Μεταβολή», θα κάνετε μισή στροφή, ώστε να κοιτάξετε όλες προς τα πίσω. Όταν σας πω «Επ' αριστερά», θα γυρίσετε προς τη μεριά του αριστερού σας χεριού. Κι όταν σας πω «Επί δεξιά», θα γυρίσετε προς τη μεριά του δεξιού σας χεριού».

Κατωφερής κίνηση Γ'


από τον Νικόδημο

1. Στα κείμενα της Βεδικής Παράδοσης βρίσκουμε μια πιο παραστατική περιγραφή των τεσσάρων γιούγκα ή Εποχών.

Λέγεται πως στο kṛtayuga (=Χρυσή Εποχή) οι άνθρωποι είχαν μεγάλη αρετή, μακροζωία και, συνεπώς, δύναμη. Είχαν κοινό νου και ζούσαν σε ενότητα χωρίς να χρειάζονται έλεγχο ή διακυβέρνηση. Οι επιθυμίες τους ήταν αγνές κι εναρμονισμένες με τις συμπαντικές ανάγκες: εκπληρώνονταν μόλις διατυπώνονταν στο νου τους. Απολάμβαναν την υπέρτατη πνευματική μακαριότητα δίχως προσπάθεια. Εν τούτοις, υπήρχε στην ψυχική τους δομή μια αδυναμία έτσι που προς το τέλος της Εποχής, άρχισαν να χάνουν κάτι από τη δύναμη και την ενότητα τους.

 Στο Tretāyuga (= Ασημένια Εποχή) η ενότητα χάθηκε και μαζί της η αρετή και η αγνότητα. Έτσι παρουσιάστηκαν τρεις τάξεις ανθρώπων: οι άνθρωποι της γνώσης, (brāhmaṇa) οι ιερωμένοι και σοφοί δάσκαλοι• οι άνθρωποι της αισθηματικής διάθεσης kṣatriya κυβερνήτες και πολεμιστές• και οι άνθρωποι της δράσης, έγιναν παραγωγοί, έμποροι, κτηνοτρόφοι, γεωργοί (vaiśya). Τώρα ήταν ανάγκη να υπάρχει διακυβέρνηση κι εργασία. Αλλά οι σοφοί διατήρησαν τη γνώση των φαινομένων, των ορυκτών, φυτών και ζώων και διατύπωσαν ορθούς νόμους έτσι που οι άνθρωποι να συμβιώνουν αρμονικά σε μικρές ή μεγάλες κοινότητες με συνοχή και τάξη.