Ετικέτες

Τρίτη 28 Μαρτίου 2017

Το μονοπάτι της θεραπείας

Υγεία και θεραπεία είναι αυτό που θέλουμε όλοι μας στη ζωή μας. Καθώς κάθε φορά που η υγεία μας διασαλεύεται εμείς δεν μπορούμε να ζήσουμε σωστά και νιώθουμε μία θηλιά γύρω από τον λαιμό μας να μας πνίγει, ανάλογα με την ασθένεια.
Τι είναι η ασθένεια και γιατί έρχεται στην ζωή μας ? 
Η ασθένεια κυρίως δημιουργείται όταν εμείς κατά τη διάρκεια της ζωής μας συμπιέζουμε και καταπιέζουμε κυρίως συναισθήματα. Το γιατί έρχεται η ασθένεια είναι επειδή όσο γεμίζουμε από τα συμπιεσμένα και καταπιεσμένα συναισθήματα κάποια στιγμή το «ποτήρι ξεχειλίζει» και τότε το σώμα μας αρχίζει να ενεργοποιείται για να αδειάσει με τον τρόπο της ασθένειας. 
Η ασθένεια μοιάζει ότι είναι κληρονομική ή κάποιες φορές νομίζουμε ότι μας την έδωσε ο Θεός.
Ούτε το ένα είναι ούτε φυσικά και το άλλο.
Κληρονομική ασθένεια σημαίνει κληρονομική συμπεριφορά. Ότι εμείς δηλαδή χωρίς να το καταλαβαίνουμε έχουμε την ίδια βάση συναισθημάτων με τους γονείς μας.
Σίγουρα δεν είναι η ασθένειά μας δοσμένη από τον Θεό, καθώς ο Θεός μας έστειλε εδώ για να ζούμε με υγεία και αρμονία και Εκείνος μας έχει δώσει τους τρόπους.
Ας δούμε όμως το μονοπάτι της θεραπείας ποιο είναι.
Το μονοπάτι αυτό βασίζεται στα εξής βήματα :Α) Ειρήνη, Ελευθερία, Ευγνωμοσύνη
Β) Αρμονία, Απλότητα, Αγνότητα
Γ) Ηρεμία, Ησυχία
Δ) Σοφία, Συγχώρεση.
Δέκα βήματα τα οποία χωρίζονται σε 4 ενότητες.

Δευτέρα 27 Μαρτίου 2017

Μπορείς να επιλέγεις την αγάπη αντί για το φόβο

Τι σημαίνει "να επιλέγεις την αγάπη"; Σημαίνει ότι αποφασίζεις πως η γαλήνη και η ευτυχία είναι σημαντικότερες για σένα από το να έχεις "δίκιο". Σημαίνει άμεση επίλυση παρά συνεχή αγώνα. Ευτυχία παρά απογοήτευση.

Η επιλογή του δρόμου της αγάπης σημαίνει ότι καταλαβαίνεις πως σου αρκεί το απλό, γαλήνιο αίσθημα της υγιούς λειτουργίας σου, ότι αυτό αντιπροσωπεύει ουσιαστικά ό,τι θέλεις από τη ζωή σου. Η ζωή δεν είναι τίποτα περισσότερο από την απλή εμπειρία της δικής σου ψυχικής υγείας. 

Ο μόνος λόγος για να επιλέξεις έναν αρνητικό τρόπο σκέψης θα ήταν κάποια δική σου λανθασμένη προσδοκία ότι αυτό θα σου χάριζε κάποια ικανοποίηση. Ξέχνα το! Η ικανοποίηση που αναζητάς είναι στη διάθεσή σου μόνο όταν αποφασίζεις συνειδητά ότι εκείνη τη στιγμή προτιμάς την ψυχική σου ηρεμία από τις σκέψεις που σε απομακρύνουν από αυτήν. Το μόνο πράγμα που πρέπει να κάνεις για να ανακαλύψεις την υγιή λειτουργία σου είναι να παρατήσεις τη σκέψη που σου στέκεται εμπόδιο.

Σάββατο 25 Μαρτίου 2017

Χαίρε Μητέρα...


 Χαίρε Μητέρα...

Μας ευλόγησες, μας αγκάλιασες,
μας περιέθαλψες, μας θεράπευσες,
μας έφερες την υγεία που είναι η πόρτα εισόδου
στην ψυχή και στη φώτιση.


Δε μας εγκαταλείπεις και η αγάπη Σου δε μας αφήνει
να Σε εγκαταλείψουμε ποτέ.



Τετάρτη 15 Μαρτίου 2017

Η θεραπευτική δράση της επίγνωσης

Οι περισσότεροι άνθρωποι δεν γνωρίζουν ότι οι σκέψεις, οι πεποιθήσεις, οι απόψεις και οι ιδεολογίες τους, είναι απλά φαινόμενα που συμβαίνουν εντός του ενεργειακού τους χώρου. Είναι απόλυτα ταυτισμένοι με όλα αυτά και δεν μπορούν καν να φανταστούν ότι δεν είναι δικά τους και ότι δεν τα έχουν πραγματικά ανάγκη για να ζήσουν μια ευτυχισμένη ζωή.

Όταν φέρνεις την επίγνωση στη ζωή σου για πρώτη φορά, έρχεσαι αντιμέτωπος με ένα σχετικά ισχυρό σοκ: αρχίζεις να βλέπεις όλα αυτά που συμβαίνουν και συνέβαιναν μέσα σου όλα τα προηγούμενα χρόνια. Θα δεις σκέψεις που επαναλαμβάνονται πολλές φορές την ημέρα, καθώς και συναισθήματα και συμπεριφορές που συνοδεύουν αυτές τις σκέψεις.

Μετά αντιλαμβάνεσαι ότι δεν είσαι υποχρεωμένος είτε να πιστέψεις μία σκέψη, είτε να επαναλάβεις μία συμπεριφορά. Για παράδειγμα, η ανάγκη που ένιωθες παλιότερα να έχεις δίκιο σε μία συζήτηση, θα αρχίσει να εξασθενεί. Η επίγνωση θα σε βοηθήσει να δεις ότι η ανάγκη σου να υποστηρίζεις με ισχυρογνωμοσύνη μία άποψη, ή η εικόνα που παρουσίαζες στους άλλους ως αυτός που "ξέρει", ήταν απλά προϊόντα σκέψεων που είχαν αναπτυχθεί ασυνείδητα εξαιτίας του φόβου και της ανεπάρκειας που ένιωθες. Με άλλα λόγια, ήταν προϊόντα μιας ψευδούς ταυτότητας.

Κυριακή 12 Μαρτίου 2017

Έκχαρτ Τόλλε: Η αληθινή συμπόνια μέσα από τη διδασκαλία του Επίκτητου

Ο Επίκτητος είπε: "Όταν βλέπεις κάποιον να κλαίει, είτε επειδή αποχωρίζεται το παιδί του, είτε εξαιτίας κάποιας υλικής απώλειας, πρόσεχε μην παρασυρθείς από τη σκέψη ότι η κατάστασή του είναι όντως άσχημη. Να έχεις υπόψη σου ότι ο άλλος δεν θλίβεται εξαιτίας του γεγονότος, αλλά εξαιτίας των ερμηνειών του για το γεγονός.
Επίσης, μη φοβηθείς να του συμπαρασταθείς με λόγια, ακόμα και να στενάξεις μαζί του, πρόσεχε όμως μη στενάξεις και μέσα σου".
Είναι πολύ ενδιαφέρον αυτό που λέει ο Επίκτητος "πρόσεχε όμως μη στενάξεις και μέσα σου". Αυτό που πραγματικά εννοεί είναι να προσέξεις να μην εισέλθεις μέσα στη δυστυχία του άλλου. Η συμπόνια έχει δύο πλευρές. Η μία πλευρά είναι να νιώσεις τον πόνο του άλλου. Αυτή είναι η ενσυναίσθηση. Για να νιώσεις τον πόνο του άλλου πρέπει να έχεις περάσει κι εσύ από κάτι αντίστοιχο. Αν δεν έχεις υποφέρει, κατά πάσα πιθανότητα η ενσυναίσθηση είναι αρκετά δύσκολο να συμβεί.

Τετάρτη 8 Μαρτίου 2017

Η μοναξιά της Πνευματικής Αφύπνισης

Έχετε παρατηρήσει μιαν αλλαγή στις σχέσεις σας με τους ανθρώπους, τελευταία; 

Σας είναι δύσκολο κάποιες φορές να μιλάτε με τους άλλους για θέματα πνευματικότητας; 

Μπορείτε να μιλήσετε με τους φίλους σας για το σύμπαν;
Γνωρίζουν τι είναι μια αστρική πύλη ή τα τσάκρα;

Είναι πρόθυμοι να συζητήσουν μαζί σας για την Ανάληψη ή την πνευματική Φώτιση; 

Νιώθετε, ενίοτε, μόνοι με τα πιστεύω σας; 
Χάσατε την επαφή με παλιούς φίλους πρόσφατα; 

Δεν είστε μόνοι!

Πολλοί άνθρωποι παραπονιούνται ότι τους είναι πια δύσκολο να μιλάνε για τα θέματα που τους ενδιαφέρουν με τους φίλους τους ή με τους οικείους τους. Ακόμα, πολλές φορές βλέπω ανθρώπους να συμφωνούν με θέματα που άπτονται της πνευματικότητας, αλλά διστάζουν να ακολουθήσουν το δρόμο της, επειδή φοβούνται μήπως γελοιοποιηθούν για τις σκέψεις και τις απόψεις τους. 

Ίσως να χάσετε, όντως, κάποιους παλιούς φίλους, αλλά θα βρείτε πολλούς καινούργιους. Μόλις απελευθερώσετε το εγώ σας δεν θα ανησυχείτε πλέον και δεν θα σας ενδιαφέρει να συμμορφωθείτε, υπό την πίεση που πιθανόν σας ασκούν οι ομότιμοι σας. 

10 μαθήματα ευτυχίας που μάθαμε από τους Αρχαίους Έλληνες

Όπως πίστευε ο Επίκουρος, ο  άνθρωπος είναι κάτι μεγάλο και πολύτιμο. Την ευτυχία, τη μακαριότητα, την έχει μέσα του, φτάνει να παραμερίσει όσα τον ενοχλούν και του κάνουν κόλαση τη ζωή. Εδώ σας δίνουμε 10 μικρά αλλά πολύτιμα μαθήματα ευτυχίας που μας δίνουν οι αρχαίοι πρόγονοι μας!

1. Κάνε τα πάντα με αγάπη!
Ζούμε με συναισθήματα, όχι με τις ώρες στο ηλιακό ρολόι. Θα έπρεπε να μετράμε το χρόνο με τους χτύπους της καρδιάς. - Αριστοτέλης

Η αγάπη είναι η αιτία ενότητας όλων των πραγμάτων - 
Αριστοτέλης 

2. Αγκάλιασε τις προκλήσεις και μάθε από αυτές 
Όπως λέει και το αρχαίο γνωμικό: «Ζήσε το σήμερα και ξέχασε το παρελθόν». Οι προκλήσεις είναι πάντα μια ευκαιρία για κάτι καινούριο. Ακόμη και το ΟΧΙ μπορεί να γίνει μια νέα αρχή για να κινηθούμε σε μια νέα κατεύθυνση. Το μεγαλύτερο εμπόδιο στη ζωή μας είναι ο εαυτός μας. 

«Οι μικρές ευκαιρίες είναι συχνά η αρχή μεγάλων έργων»- Δημοσθένης