Ετικέτες

Πέμπτη 17 Αυγούστου 2017

Βρίσκοντας τη σιωπή μέσα στο κέντρο του ήχου

Κλείσε τα μάτια σου και νιώσε ότι όλο το σύμπαν είναι γεμάτο από ήχο. Νιώσε σαν να έρχεται προς εσένα κάθε ήχος και εσύ είσαι το κέντρο. Η αίσθηση αυτή ότι είσαι το κέντρο θα σου δώσει πολύ βαθιά ειρήνη. Όλο το σύμπαν γίνεται η περιφέρεια και εσύ είσαι το κέντρο και τα πάντα κινούνται προς εσένα, πέφτουν προς εσένα.

Στο κέντρο δεν υπάρχει ήχος, γι΄αυτό και μπορείς να ακούς τους ήχους΄ ο ήχος δεν μπορεί να ακούσει έναν άλλον ήχο. Το κέντρο αποτελεί απόλυτη σιωπή. Γι΄αυτό ακριβώς και ακούς τους ήχους που εισέρχονται σε σένα, που έρχονται σε σένα, που σε διαπερνούν, που σε περιτριγυρίζουν.


Αν μπορέσεις να βρεις πού βρίσκεται το κέντρο, που βρίσκεται ο τομέας μέσα σου προς τον οποίο έρχεται κάθε ήχος, ξαφνικά θα εξαφανιστούν οι ήχοι και θα μπεις στο άηχο. Αν μπορέσεις να αισθανθείς το κέντρο όπου ακούγεται ο κάθε ήχος, υπάρχει μια αιφνίδια μετάβαση της συνειδητότητας. Τη μια στιγμή θα ακούς ολόκληρο τον κόσμο να είναι γεμάτος από ήχους και την άλλη στιγμή η επίγνωσή σου θα στραφεί ξαφνικά προς τα μέσα και θα ακούσεις το άηχο, το κέντρο της ζωής.

Μην αρχίσεις να σκέφτεσαι τους ήχους΄ ότι αυτός είναι καλός κι εκείνος είναι κακός και ότι αυτός ενοχλεί κι εκείνος είναι πολύ όμορφος και αρμονικός. Να σκέφτεσαι απλώς το κέντρο. Να θυμάσαι ότι είσαι το κέντρο και ότι όλοι οι ήχοι κινούνται προς εσένα΄ ο κάθε ήχος, οποιουδήποτε είδους.

Τους ήχους δεν τους ακούς με τα αυτιά σου, τα αυτιά δεν μπορούν να τους ακούσουν. Τα αυτιά κάνουν απλώς το έργο της μετάδοσης και κατά τη μετάδοση αποκλείουν πολλά πράγματα που σου είναι άχρηστα. Επιλέγουν, διαλέγουν, και μετά εισέρχονται μέσα σου εκείνοι οι ήχοι. Βρες τώρα μέσα σου πού είναι το κέντρο σου. Τα αυτιά δεν αποτελούν το κέντρο, ακούς από κάπου κάτω βαθιά. Τα αυτιά σού στέλνουν απλώς τους επιλεγμένους ήχους. Εσύ πού είσαι; Ποιο είναι το κέντρο.

Osho
Απόσπασμα από το The Book of Secrets



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου