Ετικέτες

Σάββατο 22 Απριλίου 2017

10 μαθήματα ζωής από μια πολύ δυνατή γυναίκα

Οι ισχυρές γυναίκες διαδραματίζουν σημαντικό ρόλο στη ζωή μας, ως μητέρες, δασκάλες, αδελφές, ερωμένες και πολλά άλλα για τα οποία είμαστε τόσο ευγνώμονες. Είτε έχετε μια ισχυρή μητέρα που σας δείχνει άνευ όρων αγάπη ή ένα ισχυρό γυναικείο πρότυπο που σας βοήθησε να βρείτε τον εαυτό σας, οι περισσότεροι από εμάς γνωρίζουμε μια γυναίκα που είχε αντίκτυπο στην ζωή μας.
Εδώ είναι 10 υπέροχα πράγματα που μπορείτε να μάθετε όταν έχετε μια ισχυρή γυναίκα στη ζωή σας.
1.   Μια ισχυρή γυναίκα θα σας διδάξει θάρρος.
‘Η αποφυγή του κινδύνου δεν είναι η ασφαλέστερη επιλογή μακροπρόθεσμα από την άμεση έκθεση σε αυτόν. Οι φοβισμένοι πιάνονται τόσο συχνά όσο και οι τολμηροί.’ Helen Keller
Αν είστε σε θέση να σταθείτε δυνατοί μπροστά στον κίνδυνο, τότε μάλλον έχετε μια ισχυρή γυναίκα που σας στηρίζει και πρέπει να την ευχαριστήσετε τουλάχιστον επειδή σας έχει δείξει τι είναι θάρρος. Οι μητέρες μας δείχνουν ότι είμαστε ακόμα ασφαλείς όταν είμαστε μακριά από αυτές και μας δείχνουν επίσης πώς να ξεσκονίσουμε τον εαυτό μας μετά από μια πτώση και πως να προσπαθήσουμε ξανά.
2.   Μια ισχυρή γυναίκα θα σας διδάξει να αγαπάτε τον εαυτό σας.
‘Δεν είναι δική σας δουλειά να σας αρέσω, αυτή είναι δική μου.’ – Μπάιρον Κέιτι

Η αγάπη για τον εαυτό σας είναι μια ικανότητα που θα σας πάει πολύ παρακάτω στη ζωή σας. Εάν μπορείτε να αγαπάτε,να έχετε σεβασμό και να συγχωρείτε τον εαυτό σας, έχετε πιθανώς μια ισχυρή γυναίκα να ευχαριστήσετε που σας τα δίδαξε.
3.   Μια ισχυρή γυναίκα θα σας διδάξει να είστε ανεξάρτητοι.
‘Νομίζω ότι το κορίτσι που είναι σε θέση να κερδίζει τα προς το ζην και να πληρώνει τον δικό της τρόπο ζωής θα πρέπει να είναι τόσο ευτυχής όσο κανείς στη Γη. Η αίσθηση της ανεξαρτησίας και της ασφάλειας είναι πολύ γλυκιά’-. Susan B. Anthony
Υπάρχουν μερικά πράγματα που μια γυναίκα με ανεξάρτητο μυαλό, δεν θέλει να ακούσει από εσάς. Για παράδειγμα, ‘Δεν μπορείς να το κάνεις αυτό.’ Οι ισχυρές γυναίκες μπορούν να κάνουν οτιδήποτε έβαλαν στο μυαλό τους και αν πιστεύετε το ίδιο για τον εαυτό σας, μπορεί να το έχετε μάθει από μια άλλη ισχυρή γυναίκα.
4.   Μια ισχυρή γυναίκα θα σας διδάξει να επιλέξετε καλοσύνη.
‘Οι ευγενικές λέξεις είναι σύντομες και εύκολες να ειπωθούν, αλλά η ηχώ τους είναι πραγματικά ατελείωτη.’ – Μητέρα Τερέζα
Υπάρχει μια παράδοση στον Κινεζικό Βουδισμό που ονομάζεται ‘ευσέβεια προς τους γονείς’, η οποία είναι η ‘ενάρετη πράξη του να είναι κάποιος καλός με τους γονείς: να έχει σεβασμό και ευγένεια προς τους γονείς, προς τιμήν του τι πρόσφεραν και την απέραντη αγάπη και καλοσύνη που έδειξαν προς το παιδί τους.’ Η ιδέα της ανταπόδοσης στους γονείς και ειδικά στην μητέρα ή άλλο ισχυρό παράδειγμα γυναίκας που βοηθά στην διαμόρφωση δυνατού χαρακτήρα, είναι μια στάση ευγνωμοσύνης που υπάρχει και σε άλλους πολιτισμούς.
5.   Μια ισχυρή γυναίκα θα σας διδάξει πώς να εμπιστευτείτε το ένστικτό σας.
‘Ποτέ μην ζητάτε συγγνώμη για την εμπιστοσύνη σας στην διαίσθηση. Το μυαλό μπορεί να παίξει κόλπα, η καρδιά μπορεί να είναι τυφλή, αλλά το ένστικτο έχει πάντα δίκιο’-. Rachel Wolchin
Η διαίσθηση θα σας πάει πολύ παρακάτω στη ζωή σας, αν μπορείτε να μάθετε να ακούτε τι σας λέει. Οι γυναίκες είναι συντονισμένες σε μια εσωτερική διαίσθηση. Εάν μπορείτε να εμπιστευτείτε το ένστικτό σας, έχετε πιθανώς μια ισχυρή γυναίκα να ευχαριστήσετε για την εκμάθηση αυτής της ικανότητας.
6.   Μια ισχυρή γυναίκα θα σας διδάξει να γίνετε μητέρα σε άλλους.
‘Μια γυναίκα είναι ο πλήρης κύκλος. Εντός της υπάρχει η δυνατότητα να δημιουργήσει, να γαλουχήσει και να μετατρέψει ‘-. Diane Mariechild
Όταν μια ισχυρή γυναίκα σας έχει δείξει με τις πράξεις της πως φροντίζει άλλους, θα κάνετε και εσείς το ίδιο ακόμη και εάν δεν έχετε δικά σας παιδιά, θα αγκαλιάσετε άλλους ανθρώπους, θα τους υποστηρίξετε στην ανάπτυξή τους και στη συνέχεια θα τους παρακολουθήσετε καθώς βγαίνουν έξω στην ζωή και εφαρμόζουν αυτά που έχουν μάθει.
7.   Μια ισχυρή γυναίκα θα σας διδάξει πως να δημιουργήσετε ευτυχία.
‘Θα μεγαλώσεις την ημέρα που θα γελάσεις πραγματικά με τον εαυτό σου.’ – Ethel Barrymore
Μπορείτε να βρείτε την ευτυχία και τη χαρά παντού, αν ξέρεις πώς. Η εκμάθηση αυτής της δεξιότητας από μια ισχυρή γυναίκα είναι κάτι που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε πολλές φορές την ημέρα αν αγκαλιάζετε με χιούμορ τις καταστάσεις.
8.   Μια ισχυρή γυναίκα θα σας διδάξει ότι τα συναισθήματα έχουν δύναμη.
‘Ποτέ δεν πρέπει να ντρέπεστε για το πώς αισθάνεστε. Έχετε το δικαίωμα να αισθάνεστε οποιοδήποτε συναίσθημα θέλετε.’ – Demi Lovato
Το να είστε συναισθηματικοί δεν είναι αδυναμία, είναι δύναμη, όταν χρησιμοποιείτε αυτά τα συναισθήματα για να καταλάβετε τον εαυτό σας. Ο θυμός, ο φόβος, η χαρά και η θλίψη συχνά εμφανίζονται όταν αντιμετωπίζετε κάτι που είναι σημαντικό για εσάς.
9.   Μια ισχυρή γυναίκα θα σας διδάξει να έχετε πίστη στον εαυτό σας.
‘Τα καλά νέα είναι ότι δεν ξέρετε πόσο σπουδαίοι θα μπορούσατε να είστε, πόσο μπορείτε να αγαπήσετε, τι μπορεί να καταφέρετε και το δυναμικό σας.- Anne Frank
Οι ερευνητές διαπιστώνουν ότι η εκπαίδευση για τις γυναίκες είναι σημαντικό, διότι οι μητέρες διδάσκουν τα παιδιά τους παιδεία, η οποία στη συνέχεια επηρεάζει τους άλλους μορφωμένους σε ένα περιβάλλον εργασίας. Εάν είναι έτσι και για εσάς, σίγουρα το οφείλετε σε κάποια ισχυρή γυναίκα.
10.Μια ισχυρή γυναίκα θα σας διδάξει πώς να αγαπάτε άνευ όρων.
Μια μελέτη της μητρικής αγάπης στον εγκέφαλο σε σύγκριση με τη ρομαντική αγάπη αποκάλυψε κάτι μάλλον συγκινητικό. Οι περιοχές του εγκεφάλου που δραστηριοποιούνται στη ρομαντική αγάπη είναι οι ίδιες περιοχές που δραστηριοποιούνται στην μητρική αγάπη. Έτσι αποδεικνύεται ότι η μαμά σου μπορεί να ήταν πραγματικά ερωτευμένη μαζί σου.
Σε ένα πείραμα σάρωσης του εγκεφάλου, οι ερευνητές ζήτησαν από τις μητέρες να δούνε φωτογραφίες από το δικό τους παιδί, φωτογραφίες από ένα άλλο παιδί της ίδιας ηλικίας που ήξεραν και φωτογραφίες άλλου προσώπου που ήταν εξοικειωμένες μαζί του. Τα αποτελέσματα έδειξαν εγκεφαλική δραστηριότητα στις ίδιες περιοχές του εγκεφάλου που ήταν ενεργά με τα προηγούμενα θέματα έρευνας που ήταν στην παθιασμένη αγάπη.

Πηγή: www.tilestwra.com



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου