Ετικέτες

Παρασκευή 21 Οκτωβρίου 2016

Να το ακούς το σώμα σου. Δε θα σου πει ψέματα ποτέ.

Της Σοφίας Παπαηλιάδου.
Να το ακούς το σώμα σου όταν σου μιλάει.
Γιατί σου μιλάει.
Το σώμα σου έχει μνήμη και μάλιστα χωρίς να διαγράφει τίποτα.
Το σώμα ανακαλεί στην μνήμη του τα πάντα.
Κάθε άγγιγμα, κάθε συναίσθημα, κάθε στιγμή που πέρασε από πάνω του, το σώμα την έχει καταγράψει.
Το σώμα φτιάχνει τις μνήμες του και εκεί καταγράφει κάθε επιθυμία, κάθε ανασφάλεια, κάθε πόνο, κάθε τι που βιώνει.
Να το ακούς το σώμα σου όταν σου μιλάει.
Γιατί το σώμα δεν λέει ψέματα.
Το σώμα θυμάται κάθε άγγιγμα που πέρασε από πάνω του.
Κάθε χάδι, κάθε αγκαλιά, κάθε γρατζουνιά πάνω στις στιγμές του πάθους.
Κάθε άγγιγμα που θέλησες να διώξεις μακριά. Κάθε άγγιγμα που δεν ήθελες να τελειώσει.
Στο σώμα δεν μπορείς να πεις ψέματα αν εκείνες τις στιγμές η ψυχή σου ακολουθούσε τις πράξεις σου ή ήταν κρυμμένη στα πιο βαθιά σκοτάδια.
Στο σώμα σου δεν μπορείς να πεις ψέματα αν δόθηκες, αν παραδόθηκες ή αν απλά παραχώρησες για λίγο την ύπαρξή σου στα χέρια κάποιου άλλου.
Το σώμα σου έχει καταγράψει την στιγμή που αγαπήθηκες αλλά και την στιγμή που κακοποιήθηκες.

Τρίτη 18 Οκτωβρίου 2016

Η καλύτερη επένδυση της ζωής σου

Η πιο πολύτιμη εργασία και επένδυση που μπορείς να κάνεις, είναι να δουλέψεις με τον εαυτό σου. 
Να αφυπνίσεις εκείνη την κατάσταση του νου που ονομάζεται παρατηρητής και να μάθεις να παρατηρείς τις σκέψεις σου, όλα όσα αισθάνεσαι και βλέπεις. 
Σταδιακά θα σε οδηγήσει να βγαίνεις σποραδικά έξω από την ροή των χιλιάδων σκέψεων του νου και να βρίσκεσαι σε μια κατάσταση ηρεμίας και ευδαιμονίας. 
Εκεί δεν υπάρχουν η προσωπικότητα και το εγώ παρά μονάχα η συμπόνια και η ανιδιοτελής αγάπη. 
Από αυτή την ανώτερη κατάσταση - ποιότητα του νου βλέπεις και βιώνεις τη ζωή πολύ διαφορετικά. Στην πραγματικότητα επιστρέφεις στην οπτική του Θεού, του Σύμπαντος, του Όλα Όσα Είναι που είχες πριν κατέβεις στη Γη, πριν ενεργοποιηθεί το φίλτρο στο νου που ονομάζεται προσωπικότητα και εγώ.

Κυριακή 16 Οκτωβρίου 2016

Αναπροσανατολισμός – Αλλαγή στάση ζωής

γράφει η Χρύσα Ευαγγέλου
Θυμός. Στρώματα θυμού, συσσωρευμένα από τα χρόνια. Καταπιεσμένες ανάγκες, θαμμένες επιθυμίες, ναρκωμένοι φόβοι, κρυφοί πόθοι, χαμένες απολαύσεις, χαμένες ευκαιρίες, εντυπώσεις αδικίας, αισθήματα ενοχής, αναξιότητας, φταιξίματος, σκέψεις αδυναμίας, περιφρόνησης εαυτού, συνθέτουν την ψευδαίσθηση της εικόνας που έχουμε για τον εαυτό μας.
Πόσοι δεν έχουμε πει, αν ήταν τα πράγματα αλλιώς, αν είχα κάνει αυτό ή αν είχα κάνει εκείνο, τώρα θα ήμουν καλύτερα, θα ήμουν έτσι και αλλιώς. Αναπολούμε στιγμές στο παρελθόν για να πούμε ότι δεν φταίμε εμείς που δεν είμαστε καλά τώρα, που η ζωή δεν μας τα φέρνει όπως θα θέλαμε. Είναι οι λανθασμένες επιλογές του παρελθόντος, είναι οι συγκυρίες του σήμερα, είναι η γενικότερη κατάσταση έτσι που μας φταίει και μας  βυθίζει στην ανθρώπινη ψευδαίσθηση μας.
Ο νους μας έχει φτιάξει τόσα σενάρια ανά τα χρόνια και μας έχει εγκλωβίσει τόσο περίτεχνα μέσα σε αυτή την ψευδαίσθηση που νομίζουμε ότι δεν υπάρχει φως. Έξω από αυτή τη ψευδαίσθηση το φως λάμπει, έξω υπάρχει ζωή και εμείς μέσα στο σπίτι της ψευδαίσθησης με κλειστά παράθυρα, δεν μπορούμε να αντιληφθούμε ότι αρκεί μόνο να ανοίξουμε τα παράθυρα για να γεμίσει ο χώρος φως. Τρέχουμε από εδώ και από εκεί, προσπαθούμε να μάθουμε πράγματα, να αφυπνιστούμε, να ανακαλύψουμε την πνευματικότητα μας και καταλήγουμε να συνεχίζουμε να συσσωρεύουμε «εγώ», να συσσωρεύουμε στόχους, καινούργιες «πνευματικές» επιθυμίες και έτσι συνεχίζουμε να φτιάχνουμε νέα ρούχα για το εγώ μας. Όμως είναι πιο φανταχτερά και πιο πνευματικά και μας βουλιάζουν περισσότερο μέσα στην καλά στημένη ψευδαίσθηση του νου.

Πέμπτη 13 Οκτωβρίου 2016

Με ρώτησαν τι πτυχία έχω.....

"Με ρώτησαν τι πτυχία έχω και μιλάω με τον τρόπο που μιλάω, για τα θέματα που μιλάω.


Και εγώ ρωτάω,
τι τίτλους έχει ένας ερωτευμένος που ατενίζει με πάθος τη ζωή;

Τι τίτλους και περγαμηνές έχει αυτός που αγαπάει
και αν του επιτρέπεται να αγαπάει, αν δεν έχει κανένα τίτλο!

Τι χαρτιά χρειάζονται για να μιλήσεις για τη ζωή, που τη βλέπεις να ξεδιπλώνεται και θες να φωνάξεις για την ομορφιά της;

Τι σπουδές πρέπει να κάνεις για να γίνεις πτυχιούχος στη ζωή;

Κυριακή 2 Οκτωβρίου 2016

5 άσχημα πράγματα στη ζωή που μπορούν να σας βάλουν απευθείας στον δρόμο για τα καλύτερα πράγματα

Αν έχετε ζήσει σε αυτόν τον πλανήτη οποτεδήποτε ολοκληρωτικά, τότε έχετε βιώσει και τις δύο πλευρές της ζωής, και τους καλούς και τους κακούς σκοπούς του φάσματος. Η ζωή μπορεί να μοιάζει συντριπτική κατά καιρούς, και όταν βρίσκουμε εμπόδια και πέφτουμε σε μια φαινομενικά ατελείωτη μαύρη τρύπα, φαίνεται σαν να έχουμε φτάσει στο ναδίρ. Ωστόσο, σκεφτήκατε ποτέ τα πιθανά οφέλη που μπορούν να έρθουν πλησιάζοντας σε αδιέξοδο; Και αν μπορούσαμε να πάρουμε κάτι θετικό από αυτές τις εμπειρίες; Οι παρακάτω εμπειρίες οπωσδήποτε δεν είναι οι πιο ευχάριστες για να αντιμετωπίσουμε στο παρόν, όμως περιέχουν κρυμμένα μαθήματα αν σκάψουμε λιγάκι πιο βαθιά.
Ακολουθούν 5 άσχημα πράγματα στη ζωή που μπορούν να σας βάλουν απευθείας στον δρόμο για τα καλύτερα πράγματα:
Απώλεια της δουλειάς σας
Σίγουρα, ακούγοντας αυτή τη λέξη από το αφεντικό σας-«Απολύεσαι»-δεν σας κάνει ποτέ να νιώθετε καλά. Πληγώνει το Εγώ σας να σας ξεκάνουν από μια δουλειά, για να μην αναφέρουμε ότι πληγώνει και τον τραπεζικό σας λογαριασμό. Ωστόσο, αυτό μπορεί απλά να σημαίνει ότι ίσως χρειάζεστε μια διαφορετική δουλειά καλύτερα προσαρμοσμένη στα δικά σας ενδιαφέροντα και δεξιότητες. Ίσως η δουλειά που είχατε δεν ήταν καθόλου η κατάλληλη για εσάς.

Σάββατο 1 Οκτωβρίου 2016

Τα 15 "όχι" της ζωής που οδηγούν στην ευτυχία

Βασιζόμαστε στη ζωή μας σε πράγματα που τελικά μας προκαλούν πόνο, άγχος και ανησυχίες.
Βασιζόμαστε στη ζωή μας σε τόσα πράγματα που τελικά μας προκαλούν πόνο, άγχος και ανησυχίες κι αντί να προσπαθήσουμε να απελευθερωθούμε, καταλήγουμε να είμαστε προσκολλημένοι σε αυτά, κάνοντας τη ζωή μας ακόμα πιο δύσκολη από ό,τι είναι. Παρακάτω διαβάστε μια λίστα με 15 πράγματα στα οποία πρέπει να πείτε "όχι", κάνοντας έτσι τη ζωή σας πολύ πιο εύκολη και πολύ πιο ευχάριστη. Αρχίζοντας από τη στιγμή που διαβάζετε αυτό το κείμενο κιόλας, μπορείτε να αλλάξετε ο,τιδήποτε δε σας αρέσει και να το κάνετε καλύτερα.

1.Πείτε "όχι" στην ανάγκη σας να έχετε πάντοτε δίκιο

Τόσοι πολλοί άνθρωποι νιώθουμε την ανάγκη να έχουμε πάντοτε δίκιο και δεν αντέχουμε στην ιδέα ότι μπορεί να κάνουμε λάθος. Μάλιστα, είναι τόσο έντονη αυτή η ανάγκη μας που δεν αντιλαμβανόμαστε τον κίνδυνο που ελλοχεύει να καταλήξουν άδοξα διάφορες σχέσεις μας, γιατί δεν αντέχουν όλοι οι άνθρωποι το άγχος που έχουμε και μεταδίδουμε. Πραγματικά, δεν αξίζει. Οποτεδήποτε νιώσετε ξανά την ανάγκη να πεταχτείτε σε μια κουβέντα βγάζοντας την άκρη για το ποιος έχει δίκιο και ποιος άδικο, αναρωτηθείτε το εξής: "Προτιμώ να έχω δίκιο ή να έχω φίλους;". Αλήθεια, πόση σημασία έχει; Είναι τόσο μεγάλος ο εγωισμός μας τελικά;

2.Πείτε "όχι" στην ανάγκη σας να ελέγχετε τα πάντα

Δε χρειάζεται να έχετε τον έλεγχο για οτιδήποτε συμβαίνει με όλους, τους φίλους, την οικογένειά σας, τη σχέση σας. Είτε πρόκειται για συναδέλφους είτε για τους γονείς σας είτε για το/τη σύντροφό σας, απλώς ηρεμήστε κι αφήστε να παίρνουν κι άλλοι ευθύνες για όσα συμβαίνουν. Επιτρέψτε σε όλους να είναι ο εαυτός τους, αλλά προπαντός, κάντε αυτό το δώρο σε εσάς και θα δείτε πόσο ανάλαφροι θα αισθανθείτε ξαφνικά.