Ετικέτες

Τρίτη 18 Οκτωβρίου 2016

Η καλύτερη επένδυση της ζωής σου

Η πιο πολύτιμη εργασία και επένδυση που μπορείς να κάνεις, είναι να δουλέψεις με τον εαυτό σου. 
Να αφυπνίσεις εκείνη την κατάσταση του νου που ονομάζεται παρατηρητής και να μάθεις να παρατηρείς τις σκέψεις σου, όλα όσα αισθάνεσαι και βλέπεις. 
Σταδιακά θα σε οδηγήσει να βγαίνεις σποραδικά έξω από την ροή των χιλιάδων σκέψεων του νου και να βρίσκεσαι σε μια κατάσταση ηρεμίας και ευδαιμονίας. 
Εκεί δεν υπάρχουν η προσωπικότητα και το εγώ παρά μονάχα η συμπόνια και η ανιδιοτελής αγάπη. 
Από αυτή την ανώτερη κατάσταση - ποιότητα του νου βλέπεις και βιώνεις τη ζωή πολύ διαφορετικά. Στην πραγματικότητα επιστρέφεις στην οπτική του Θεού, του Σύμπαντος, του Όλα Όσα Είναι που είχες πριν κατέβεις στη Γη, πριν ενεργοποιηθεί το φίλτρο στο νου που ονομάζεται προσωπικότητα και εγώ.

Τον περασμένο μήνα ο αδελφός μου που δεν ήταν ούτε σαράντα χρονών, έφυγε ξαφνικά από τη ζωή αφήνοντας πίσω του μια μεγάλη οικογένεια την οποία τώρα όλοι μας φροντίζουμε. 
Όλη την εσωτερική εργασία που έκανα τα τελευταία χρόνια με τον εαυτό μου, τη βρήκα μπροστά μου καθώς με βοήθησε να αντιμετωπίσω το γεγονός πολύ διαφορετικά. 
Ακόμη και τις πιο δύσκολες στιγμές, βρισκόμουν στην κατάσταση του παρατηρητή παίρνοντας απόσταση από όλα όσα ζούσα και ένιωθα. Το σώμα βίωνε τον πόνο αλλά δεν ταυτιζόμουν με τον πόνο. Είχα και έχω την επίγνωση πως δεν είμαι το σώμα που πονάει. Ο αδελφός μου δεν είναι το σώμα του… ακόμη και η έννοια του «αδελφού» ανήκει στη διάσταση της Γης όπου έχουμε συνηθίσει να βλέπουμε τους άλλους διαχωρισμένους από εμάς.
Οι καρποί της εσωτερικής εργασίας φαίνονται τις δύσκολες στιγμές. Ώρες - ώρες μοιάζει πως η καθημερινή εσωτερική εργασία δεν οδηγεί πουθενά ή ο νους περιμένει κάποια μαγική μεταμόρφωση… όμως την πραγματική της δύναμη τη βλέπουμε μόνο όταν χρειάζεται. 
Το Σύμπαν δεν είναι σπάταλο. Ο καθημερινός διαλογισμός, η εμπνευσμένη πληροφόρηση που διαβάζεις, οι στιγμές που βιώνεις την εσωτερική σιωπή, η αποστασιοποίηση από όλα όσα δημιουργούν τον θόρυβο του νου… όλα αυτά δουλεύουν μέσα σου χωρίς να το καταλαβαίνεις.
Η καλύτερη επένδυση που μπορείς να κάνεις στον εαυτό σου είναι να δουλέψεις το νου σου. Αυτό σημαίνει αδιάκοπη παρατήρηση. 
Μόνο όταν έχεις επίγνωση της ροής των σκέψεων και των συναισθημάτων σου μπορείς να βγεις έξω από αυτήν. Έτσι ξεκινάει. Με την παρατήρηση… και παράλληλα υπάρχουν πολλά άλλα που μπορείς να κάνεις. 
Η εσωτερική δουλειά συμβαίνει από πολλές μεριές ταυτόχρονα και όλες μαζί οδηγούν στην αφύπνιση.
Τι είναι άραγε αφύπνιση; Αφύπνιση είναι να βρίσκεσαι πάνω από την ροή των σκέψεων όπου εκεί απλά είσαι. Σε αυτή την κατάσταση βλέπεις τον κόσμο αξιαγάπητο και πανέμορφο…. ό,τι κι αν συμβαίνει. Εκεί βιώνεις την ανιδιοτελή αγάπη και συμπόνια. Ο νους έχει αδειάσει από το περιεχόμενό του και ο άνθρωπος νιώθει με συνείδηση τον Θεό μέσα του. Είναι μια κατάσταση που προσεγγίζεται με λέξεις αλλά είναι αδύνατο να περιγραφεί.
Αγαπημένε συνοδοιπόρε, αξίζει να επενδύσεις στην εσωτερική σου εργασία για να αποκαλύψεις αυτό που είσαι. Αν όμως όλο αυτό σου φαίνεται βαρετό, ίσως δεν είσαι έτοιμος ακόμη. 
Η αλήθεια είναι πως αυτός ο δρόμος είναι για όσους νιώθουν αυτό το ιδιαίτερο κάλεσμα. Αλλά πάντα μπορείς να κάνεις βήματα προς αυτή την κατεύθυνση. 
Εξερεύνησε αυτό που είσαι, γνώρισε αυτό που είσαι, γνώρισε τον εαυτό σου… και θα ελευθερωθείς. 
Μόνο όταν βιώσουμε κάτι από άκρη σε άκρη και το γνωρίσουμε από την καλή και από την ανάποδη μπορούμε να το εξαντλήσουμε και να πάμε παρακάτω.
Πίστεψέ με όμως όταν σου λέω πως η διαδρομή είναι όλα τα λεφτά. 
Με αγάπη,
Έλενα Έρα
Πηγή: www.HealingHome.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου