Ετικέτες

Κυριακή 21 Ιουνίου 2015

Wellness Manifesto - Το Μανιφέστο της Ευεξίας

Βρισκόμαστε σε ένα κομβικό σημείο της εξέλιξης.

Η ανθρωπότητα έχει επιτέλους συνειδητοποιήσει τα πεπερασμένα όρια που έχει ο πλανήτης μας και ο άκρατος καταναλωτισμός. Η ιδιοτέλεια τροφοδοτεί μια παγκόσμια κρίση που θα αναγκάσει την ανθρώπινη κοινωνία, είτε να καταρρεύσει, είτε να κάνει το άλμα σε ένα νέο επίπεδο ύπαρξης.
Η ανισότητα του πλούτου, η οικονομική αστάθεια, η κλιματική αλλαγή και η τοξικότητα στο περιβάλλον, τώρα πια, απειλούν όλους μας. Ο αέρας, το έδαφος, τα τρόφιμα και τα σώματά μας έχουν μολυνθεί και η επιδημία του τρόπου ζωής μας που σχετίζεται με χρόνιες παθήσεις έχει γίνει ο μεγαλύτερος δολοφόνος του πλανήτη.

Μέσα μας ξέρουμε πως ένας ομορφότερος κόσμος είναι εφικτός.

Και ενώ η  ανάγκη μας για αλλαγή δεν ήταν ποτέ μεγαλύτερη, τα εργαλεία που έχουμε στη διάθεσή μας ποτέ δεν ήταν ισχυρότερα. Τώρα έχουμε την τεχνολογία να συνδεθούμε με οποιονδήποτε στον κόσμο και μέσα από τον πλούτο της ανθρώπινης γνώσης να επιλέξουμε συνειδητά τη δημιουργία ενός κύματος ευεξίας που θα μεταμορφώσει τον κόσμο μας.

Είμαστε όλοι μαζί σε αυτό και ο καλύτερος τρόπος να αντιμετωπίσουμε τις σημερινές προκλήσεις είναι μέσα από ένα κοινό όραμα, που καλεί τον καθένα από εμάς να φέρει στο προσκήνιο τα μοναδικά του χαρίσματα και να συνεισφέρει στο σύνολο.

Ας φανταστούμε ένα κόσμο ευεξίας.

Έναν κόσμο με καθαρό αέρα, νερό και έδαφος, όπου η φύση και η βιοποικιλότητα ανθούν.
Έναν κόσμο όπου η καλοσύνη και η συμπόνια υπερισχύουν του φόβου και της ιδιοτέλειας. 
Έναν κόσμο όπου θα είμαστε ελεύθεροι να ανακαλύψουμε και να είμαστε ο εαυτός μας, να χαλαρώνουμε, να γυμναζόμαστε, να τρώμε υγιεινές τροφές και να μοιραζόμαστε τα συναισθήματά μας.
Έναν κόσμο όπου όλοι μπορούμε να δείχνουμε, να αισθανόμαστε, να αποδίδουμε και να είμαστε καλά, ενώ ταυτόχρονα θεραπεύουμε τον εαυτό μας, την κοινότητά μας και τον πλανήτη.

Έναν κόσμο ειρήνης...

...όπου η αξιοπρέπεια, η ισότητα, η ηθική και η δίκαι(α)η κατανομή της τροφής, βασιλεύει. Όπου ο καθένας έχει πρόσβαση σε εποχιακά, τοπικά, οργανικά τρόφιμα και υπάρχει στήριξη να αξιοποιήσουμε πλήρως το ανθρώπινο δυναμικό μας και να συμβάλλουμε σε μια έκρηξη της ανθρώπινης δημιουργικότητας και καινοτομίας που υλοποιεί την αγάπη με πράξεις.

Η διακήρυξη του Μανιφέστου της Ευεξίας:

"Αντιλαμβάνομαι πως όλη η ζωή στη γη είναι διασυνδεδεμένη και η προσωπική μου ανάπτυξη συμβάλλει στην εξέλιξη όλων μας."
"Σκοπεύω να ζήσω τη ζωή μου στο έπακρο και να κάνω το καλύτερο δυνατό, όπου και αν βρίσκομαι και με ό,τι έχω διαθέσιμο."
"Δεσμεύομαι να μειώσω τη σπατάλη, να επαναχρησιμοποιήσω, ανανεώσω, ανακυκλώσω, με χαρά".
"Αποφασίζω να εκδηλώνω την ευεξία στις σκέψεις, τα λόγια και τις πράξεις μου και όντας πλήρως συνειδητοποιημένος, να εξασκώ τη συγχώρεση, την ευγνωμοσύνη, τη φιλία και τη συμπόνια."
"Ορκίζομαι να γεμίσω τη ζωή μου με σκοπό και νόημα, μέσω της συνειδητής σύνδεσης της προσωπικής μου ευημερίας, με την ευημερία όλης της ζωής πάνω στη Γη."

"Θα είμαι καλά."
Τότε...

...όπως τα άτομα εξελίσσονται για να δημιουργήσουν κύτταρα και τα κύτταρα συνδυάζονται για να σχηματίσουν τον ανθρώπινο νου, η ανθρωπότητα μπορεί να ενωθεί και να αφυπνιστεί σε μια παγκόσμια συνείδηση που μας συνδέει όλους στον ιστό της ευεξίας.

Εμείς είμαστε οι εκλεκτοί. Η ώρα είναι τώρα.
Μαζί, ας κάνουμε την παγκόσμια ευεξία, πραγματικότητα.
____________________
_____________ 

 Wellness Manifesto


We have reached a turning point in evolution.

Humanity has finally reached the constraints of a limited planet and rampant consumerism, and self interest are fueling a global crises that will force human society to either breakdown or break through to a new level of being.

Wealth inequality, financial instability, climate change and environmental toxicity now threaten us all. Our air, water, soil, food and bodies have become polluted and an epidemic of lifestyle-related chronic diseases has become the biggest killer on the planet.

Our hearts know a more beautiful world is possible.

While the need for change has never been so great, the tools at our disposal have never been more powerful. We now have the technology to connect everyone on earth with the wealth of human knowledge and can choose to consciously create a wave of wellness that will transform our world.

We are all in this together and the best way to face our current challenges is through a shared vision that calls upon each of us to bring forth our unique gifts and contribute to the whole.

Let us imagine a world of wellness.

A world with clean air, water and soil, where nature and biodiversity flourish.

A world where loving kindness and compassion prevails over fear and self-interest.

A world where we are free to discover and be ourselves and relax, exercise, eat good food and share our feelings.

A world where we can all look, feel, perform and stay well, while healing ourselves, our communities and the planet.

A world at peace…

…where dignity, equity, morality and food sovereignty reign; where everyone has access to seasonal, local, organic, whole food and is supported to reach their full human potential and contribute to an explosion of human creativity and innovation that manifests love in action.

The Wellness Manifesto Declaration:

"I realise all life on earth is interconnected, and my personal growth contributes to the evolution of us all."
"I intend to live life to the fullest, and do the best I can, from where I'm at, with what I've got."
"I commit to reduce, reuse, renew, recycle and rejoice."
"I resolve to manifest wellness in my thoughts, words and deeds, and practice mindfulness, forgiveness, gratitude, friendship, and compassion."
"I vow to fill my life with purpose and meaning through consciously connecting my personal wellbeing with the wellbeing of all life on earth."
"I will be well."

Then…

...just as atoms evolved to form cells, and cells combine to form the human mind, humanity can unite and awaken to a global consciousness that connects us all in a web of wellness.

We are the ones. The time is now.
Together, let us realise world wide wellness.




Επισκεφτείτε το Μανιφέστο της Ευεξίας στο www.wellnessmanifesto.org και βοηθήστε στη διάδοσή του! 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου