Ετικέτες

Τετάρτη 31 Δεκεμβρίου 2014

2015 έτος Αποδοχής!

Το έτος 2015 ας είναι το έτος της Αποδοχής! 
Χωρίς αποδοχή δεν μπορεί να υπάρξει Αγάπη!
Αποδοχή, Αγάπη, συγχώρεση και παράδοση είναι 
η συνταγή για την ειρήνη της ψυχής!
Καλή σας Χρονιά!

http://flowoflife3.blogspot.gr/2015/01/blog-post_3.html 


Κυριακή 21 Δεκεμβρίου 2014

Η μαγεία της σιωπής

Ζούμε σε μια κοινωνία φλυαρίας, καθημερινότητα φλυαρίας και βομβαρδιζόμαστε από γεγονότα στην ζωή μας, πληροφορίες, θορύβους άναρχους  και σκέψεις οι οποίες δεν μας επιτρέπουν να ζούμε στο εδώ και στο τώρα.
Ο μόνος χώρος σιωπής είναι η ώρα που κοιμόμαστε. Εκεί, την ώρα αυτή που ο νους ησυχάζει και περνάει σε άλλα στάδια συχνοτήτων ενεργοποιούνται τα όνειρα τα οποία μπορεί να περιέχουν περιόδους έντονης δράσης αλλά εκεί ο χωροχρόνος καταλύεται και γινόμαστε παρατηρητές αυτού που συμβαίνει σε αυτόν τον κόσμο, θεατές του έργου μας και ταυτόχρονα δράστες, τα πάντα μπορεί να τρέχουν πολύ αργά ή γρήγορα, ο χρόνος  χάνεται και μαγικά συμβαίνουν, επιθυμίες πραγματοποιούνται.
Πόσοι από εσάς έχετε φτάσει στο σημείο να επεμβαίνετε στα όνειρά σας και να τα καθορίζετε όπως εσείς επιθυμείτε; Να γινόσαστε συνειδητοί στο όνειρο και να μεταμορφώνετε την πραγματικότητα του που δεν ικανοποιεί την θέλησή σας;

Εσείς ποιο δώρο φέρνετε στον κόσμο;

Έχετε ποτέ σκεφτεί ποιος είναι ο αληθινός προορισμός σας στον κόσμο; Ποιος είναι ο κύριος σκοπός της ζωής σας και τι είναι αυτό που μπορείτε να κάνετε εύκολα, χωρίς πόνο ή άγχος; Είναι κάτι που είμαι τυχερός που έχω ή κάτι που πρέπει να ανακαλύψω τώρα; 

Ένας «σκοπός» μπορεί να είναι τόσο απλός όσο μια πρόθεση ή μία ευχή. Έτσι, στην πραγματικότητα ο «σκοπός ζωής» δεν είναι τίποτα περισσότερο από μια δέσμευση και θέληση να ζήσουμε με έναν ορισμένο τρόπο και να επιτύχουμε συγκεκριμένους στόχους. 

Όταν πρόκειται για τον σκοπό της ζωής, οι άνθρωποι βρίσκονται συνήθως σε μία από τις τρεις παρακάτω θέσεις: 

1. Δεν ανησυχούν για το εάν έχουν ένα σκοπό ή όχι. Απλά ζουν τη ζωή τους κάνοντας τα πράγματα που αισθάνονται. 

2. Ξέρουν ακριβώς ποιος είναι ο σκοπός τους και εργάζονται με χαρά προς αυτή την κατεύθυνση καθημερινά. 

21 τρόποι για να Αγαπήσω τον Εαυτό μου...

1. Δημιουργώ μια σαφή και ειλικρινή εικόνα του εαυτού μου. Αποδέχομαι και αγαπώ αυτό που είμαι κι αυτό που δεν είμαι, τόσο εξωτερικά όσο κι εσωτερικά. Αν δε βρω το κουράγιο να κάνω αυτή την πρώτη σκιαγράφηση με ειλικρίνεια, όσο επώδυνη κι αν είναι κι όσο κι αν με θίγει, δε θα μπορέσω να εξελιχθώ. Θα εξακολουθώ να περιστρέφομαι γύρω από τα δεσμά μου και να παραπονιέμαι. Η αποδέσμευση ξεκινά όταν παραδεχτώ ότι μοναδική τροχοπέδη στην ελευθερία και πρόοδο μου είμαι εγώ ο ίδιος. Προσδιορίζω τα χαρίσματα μου και συγχωρώ τα τρωτά μου σημεία. Δέχομαι την ανθρώπινη φύση μου. Με βλέπω σαν ένα πλάσμα προικισμένο, δημιουργικό και αξιαγάπητο. 

2. Συνειδητοποιώ τη μικρότητα του ψεύτικου εγώ μου σε σχέση με την αληθινή μου προσωπικότητα. Σε κάθε στιγμή εσωτερικής διερεύνησης παραδέχομαι τις άμυνες μου και με αγάπη καταλύω το τοίχος που προστατεύει το εγώ μου. 

Αποδέξου το φόβο σου



Από: Χρύσα Ευαγγέλου, Ενόρασις

Πολλοί άνθρωποι που διαβαίνουν το μονοπάτι της προσωπικής τους ανάπτυξης αισθάνονται ότι παλινδρομούν κάθε φορά που έρχονται αντιμέτωποι με το φόβο τους ή κάνουν επιλογές από φόβο ή δεν κάνουν καθόλου επιλογές από φόβο.

Και όμως εγώ σου λέω ότι είναι εντάξει να φοβάσαι. Ο φόβος πολλές φορές σε προστατεύει από κάτι που δεν είσαι έτοιμος να τολμήσεις και γίνεται ένα εμπόδιο για να μπορέσεις να μαζέψεις και άλλα εφόδια και άλλα εργαλεία για να προχωρήσεις στο μονοπάτι σου.

Όμως χρειάζεται αποδοχή, ναι αποδοχή και του φόβου. Σε προστατεύει για να μην διαλυθείς, σου επιτρέπει, μέχρι εκεί που είσαι έτοιμος να

Ο Ύμνος της Αγάπης -Α´ επιστολή Παύλου προς Κορινθίους (ιβ´ 27 - ιγ´ 13)

Αδέλφια μου, εσείς όλοι αποτελείτε το σώμα του Χριστού και είσθε μέλη του, όπου ο καθένας έχει τη δική του θέση. Και πρώτα μεν ετοποθέτησε ο Θεός τους αποστόλους, σε δεύτερη θέση τους προφήτες, σε τρίτη θέση οι διδάσκαλοι. Έπειτα ο Θεός άλλους έθεσε να ποιούν θαύματα, άλλους θεραπείες, άλλους να προστατεύουν τους αδυνάμους και ασθενείς, σε άλλους έδωσε χαρίσματα κυβερνήσεως και σε άλλους χαρίσματα ξένων γλωσσών.

Δεν είναι όλοι απόστολοι, ούτε όλοι προφήτες, ούτε όλοι διδάσκαλοι. Δεν είναι όλοι θαυματουργοί, ούτε όλοι θεραπευτές, ούτε όλοι ομιλούν και διερμηνεύουν ξένες γλώσσες. Εσείς επιδιώκετε με ζήλο τα καλύτερα χαρίσματα, και για τούτο το λόγο σας δεικνύω μία οδό ανώτερη: