Ετικέτες

Σάββατο 12 Ιουλίου 2014

Όλος ο κόσμος είναι δικό σου δημιούργημα


Μια ιστορία που θα σας καθηλώσει μόλις την διαβάσετε και θα καταλάβετε απλά πως όλα σε αυτό τον κόσμο μπορούμε να πετύχουμε τα πάντα !
Την ιστορία την διηγείται ένας άνθρωπος που επισκέφτηκε τον θεραπευτή και έμαθε πολλά από αυτόν! Διάβασε το ...θα σε βοηθήσει να καταλάβεις!
Πριν από δύο χρόνια, άκουσα για κάποιον θεραπευτή στη Χαβάη που θεράπευσε μια ολόκληρη πτέρυγα επικίνδυνων ψυχασθενών, χωρίς να δει ποτέ κάποιον από αυτούς. Ο ψυχολόγος μελετούσε τον φάκελο του ασθενή και μετά έψαχνε μέσα στον εαυτό του για να δει πώς δημιούργησε την ασθένεια αυτού του ατόμου. Καθώς βελτιωνόταν ο ίδιος, ο ασθενής θεραπευόταν.

Δευτέρα 7 Ιουλίου 2014

Οι Άνθρωποι Μπορούν να Απορροφούν Ενέργεια από άλλους Ανθρώπους όπως κάνουν τα Φυτά

Μία ερευνητική ομάδα βιολογίας στο Πανεπιστήμιο του Bielefeld έχει κάνει μια πρωτοποριακή ανακάλυψη που αποδεικνύει ότι τα φυτά μπορούν να αντλήσουν μια εναλλακτική πηγή ενέργειας από άλλα φυτά. Το εύρημα αυτό θα μπορούσε να έχει σημαντικό αντίκτυπο στο μέλλον της βιοενέργειας παρέχοντας τελικά τα αποδεικτικά στοιχεία που δείχνουν ότι οι άνθρωποι αντλούν την ενέργεια από τους άλλους με τον ίδιο τρόπο.

Μέλη της ερευνητικής ομάδας βιολογίας του καθηγητή Δρ.Olaf Kruse έχουν επιβεβαιώσει για πρώτη φορά ότι ένα φυτό, η πράσινη άλγη Chlamydomonas reinhardtii, εμπλέκεται όχι μόνο στη φωτοσύνθεση, αλλά έχει επίσης μια εναλλακτική πηγή ενέργειας: μπορεί να αντλήσει ενέργεια από άλλα φυτά. Τα ευρήματα της έρευνας δημοσιεύθηκαν αυτή την εβδομάδα στο ηλεκτρονικό περιοδικό Nature Communications που δημοσιεύθηκε από το διάσημο περιοδικό Nature. 

10 τρόποι με τους οποίους μπορείτε να αυξήσετε τη ζωτική σας ενέργεια


Οι σκέψεις και τα συναισθήματα είναι ζωτική ενέργεια. Μάθετε να αυξάνετε τη ζωτική σας ενέργεια και παρακολουθήστε τη ζωή σας να αλλάζει με εκπληκτικό τρόπο.

1. Βρείτε κάτι όμορφο και εκτιμήστε το
Η ομορφιά είναι τριγύρω μας, από την πρωινή δροσιά μέχρι τα βραδινά αστέρια και οτιδήποτε στο μεταξύ τους. Οι περισσότεροι ζουν τη ζωή τους χωρίς να παρατηρούν όλα τα όμορφα πράγματα που βρίσκονται γύρω τους, και ναι… είναι παντού, οπότε αφιερώστε λίγο χρόνο ώστε να τα παρατηρήσετε και εκτιμήστε τα ενώ τα παρατηρείτε. 

Tα έξι στάδια της συγχώρεσης



Η συγχώρεση είναι μια διαδικασία πολύ βαθύτερη και δυσκολότερη από τη συγκατάβαση μια απλής συγγνώμης, που απαιτεί στις περισσότερες περιπτώσεις να ξεπεράσουμε το αίσθημα της αδικίας, τον ανθρώπινο εγωισμό μας, τον ίδιο μας τον εαυτό. Οι ψυχοθεραπευτές που έχουν ασχοληθεί με τη διαδικασία αυτή μιλούν για ορισμένα στάδια που πρέπει διαδοχικά να διανύσει κανείς για να μπορέσει τελικά να συγχωρήσει πραγματικά.

Τρίτη 1 Ιουλίου 2014

Η ΠΑΥΣΗ ΤΩΝ ΣΚΕΨΕΩΝ, ΩΣ ΕΙΣΟΔΟ ΣΤΗΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ

Η σκέψη είναι για να μας πει πως κάτι, είναι έτσι….. Μας δείχνει δηλαδή, την πραγματικότητα του. Η πρώτη όμως σκέψη. Στην αρχή. Μετά, είτε επειδή δεν μας αρέσει, είτε επειδή δεν στεκόμαστε «στο ακαριαίο», είτε επειδή έχουμε συνηθίσει, και ειδικά επειδή νομίζουμε πως πρέπει να απαντήσουμε σαν να μας έχει τεθεί κάποια ερώτηση, (αφορά την ασυνείδητη τάση να δούμε που βρισκόμαστε όσων αφορούν την Αυτογνωσία μας), απομονώνουμε αυτήν την πρώτη σκέψη, και διαμελίζοντας την, προσπαθούμε να βγάλουμε κάποιο νόημα. (Αυτό, που ήδη έχει περάσει από μπρος μας αλλά δεν σταθήκαμε…)
Δεν είπε ποτέ κανείς πως η δραστηριότητα του μυαλού πρέπει να τερματιστεί. Αυτό που πρέπει να σταματήσει, είναι η ανεξέλεγκτη λειτουργία του. (Με αυτήν την έννοια είναι ότι «το μυαλό πρέπει να φύγει», που γράφεται σε πάμπολλα βιβλία). Το βάσανο όμως τελικά πρέπει να φύγει, (οι ίδιοι του έχουμε επιτρέψει να συντηρείται στη ζωή μας), με τις μετέπειτα προτροπές των δευτερεύων σκέψεων να κάνουμε ή να είμαστε, όλα αυτά που οδηγούν στη φυλάκιση μας. (Ειδικά όταν επαναλαμβάνουμε αδιέξοδες διαδικασίες της …..)
Για να έρθει αυτό το σταμάτημα όμως, χρειάζεται πρώτα «να δούμε τι κάνουμε». Αν δεν δούμε, νομίζουμε, πως το βάσανο είναι κάτι το φυσιολογικό. Μα κάπου βέβαια με το δίκιο μας, μια και δεν γνωρίζουμε κάτι άλλο….