Ετικέτες

Δευτέρα 19 Δεκεμβρίου 2011

Οι Μούσες στην ελληνική παράδοση.

Οι 9 Μούσες και οι Τέχνες

Η παράδοση αναφέρει: δύο Μούσες εφεύραν τη θεωρία και την πράξη στη μάθηση. Τρεις Μούσες εφεύραν τους τρεις μουσικούς τόνους αδρόν, μέσον και ισχνόν τις τρεις χορδές της Λύρας, τις τρεις προσωδίες οξεία, βαρεία, περισπωμένη και τους τρεις χρόνους παρεληλυθότα, ενεστώτα, μέλλοντα τα τρία πρόσωπα, τους τρεις αριθμούς, το τρίγωνο των αστέρων και άλλα τριάριθμα. Τέσσερις Μούσες εφεύραν τις τέσσερις διαλέκτους: αττική, ιωνική, αιολική και δωρική. Πέντε Μούσες τις πέντε αισθήσεις: όραση, γεύση, όσφρηση, αφή και ακοή. Επτά Μούσες εφεύραν τις επτά χορδές της λύρας, τις επτά Ουράνιες ζώνες, τους επτά πλανήτες και τα επτά φωνήεντα του ελληνικού αλφάβητου.

1. Πολυύμνια (ή Πολύμνια ή Πολυάμνια). Το όνομα Πολυμνία από το πολύς και ύμνος, επειδή υμνεί πολλούς ανθρώπους ή από το πολλών και μνήμη, επειδή μνημονεύει πολλούς στην ιστορία. Ήταν προστάτισσα των θεϊκών ύμνων αλλά και της υποκριτικής μίμησης, της γεωμετρίας, της ιστορίας, της γραμματικής κ.ά. Τη ζωγράφιζαν να κοιτά προς τον Ουρανό με στεφάνι από δάφνη και μαργαριτάρια στο κεφάλι, λευκό φόρεμα, με τη λύρα στα χέρια της και την επιγραφή Πολυ-μνίας κ Μύθους.

Πολυύμνια = 80+70+30+400+400+40+50+10+1 = 1081 => 10+8+1= 19 =>1+9= 10 =>1+0=1

2. Ουρανία ήταν προστάτισσα των Ουρανίων Σωμάτων και γενικά της αστρονομίας που ανακάλυψε. Σύμφωνα με την παράδοση με το Διόνυσο γέννησε τον Υμέναιο και με τον Απόλλωνα το Λίνο. Ζωγράφιζαν την Ουρανία στεφανωμένη με αστέρια και προμετωπίδιο, μπλε φόρεμα, μπροστά της τρίποδα που επάνω είχε την ουράνια σφαίρα και διαβήτη.

Οδηγός ασφαλούς χρήσης του Facebook


Ο οδηγός αφορά στη νέα μορφή του προφίλ, το χρονολόγιο, που σύντομα θα έχουν όλοι οι λογαριασμοί του Facebook, καθώς και στις νέες ρυθμίσεις του λογαριασμού και του απορρήτου.



Εξαιτίας της δεδομένης ανάγκης των χρηστών του Facebook να γνωρίσουν με ποιους τρόπους μπορούν να χρησιμοποιούν τον ιστοχώρο με ασφάλεια, αποφεύγοντας τους πιθανούς κινδύνους, η δράση Saferinternet.gr του Ελληνικού Κέντρου Ασφαλούς Διαδικτύου δημιούργησε ένα αναλυτικό 48σέλιδο οδηγό που ενημερώνει κάθε ενδιαφερόμενο πώς μπορεί

Σάββατο 17 Δεκεμβρίου 2011

Τι είναι τα προβλήματα

ΠΡΟΒΛΕΠΟΥΝ - Βοηθάνε στη διαμόρφωση του μέλλοντος μας.
ΥΠΕΝΘΥΜΙΖΟΥΝ - Δεν είμαστε αυτάρκεις. Χρειαζόμαστε τη ανώτερη βοήθεια και των συνανθρώπων μας.
ΠΡΟΣΦΕΡΟΥΝ ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ - Μας βγάζουν από τη ρουτίνα μας

Τρίτη 13 Δεκεμβρίου 2011

Πως εξισορροπείται η συλλογική αρνητική ενέργεια ολόκληρης της Ανθρωπότητας

Ο Δρ Δαβίδ R. Hawkins είναι διάσημος ψυχίατρος, παθολόγος, ερευνητής και ομιλητής στο βιβλίοτου με τίτλο «Το μάτι του Εγώ» λέει:
«Στον κόσμο που ζούμε υπάρχουν τα ενεργειακά επίπεδα με την ενδυναμωτική επίδραση, υπάρ­χουν όμως και τα κατώτερης ενέργειας επίπεδα: του θυμού, του φόβου, της λύπης, της απάθειας, της ενοχής, του μίσους, της κριτικής και της ντροπής. Όλα τους έχουν την ιδιότητα να μας αποδυναμώνουν και να επιδρούν επάνω μας κατά τρόπο που να εμποδίζουν τη σύνδεση μας με το συμπαντικό ενεργειακό επίπε­δο της πρόθεσης

Κυριακή 11 Δεκεμβρίου 2011

Αφοβία


Στο λεξικό της νέας εποχής που δημιουργείται τώρα δίπλα στη λέξη φόβος θα γράφει: το μεγαλύτερο εμπόδιο για την Αγάπη, την Ενότητα και την Αλήθεια.
Σήμερα όλα όσα συμβαίνουν γύρω μας είναι προκλήσεις που μας ζητούν να επιλέξουμε μεταξύ φόβου και αφοβίας… Και μόνο με την αφοβία μπορούμε να βιώσουμε την αληθινή ΕΝΟΤΗΤΑ και ΑΓΑΠΗ. Μόνον έτσι μπορούμε να ανασύρουμε τη δύναμη που βρίσκεται κρυμμένη μέσα μας!
ΑΦΟΒΙΑ, λοιπόν, είναι η λέξη κλειδί, λέξη που χρειάζεται μια ξεχωριστή θέση στη καρδιά μας… γιατί η δύναμη που όλοι έχουμε μέσα μας κρυμμένη είναι ΑΠΕΙΡΗ, είναι ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΚΗ!

Πέμπτη 8 Δεκεμβρίου 2011

Ο ΕΝΑΡΕΤΟΣ ΗΓΕΜΟΝΑΣ

Ο ηγεμόνας θα φροντίσει πρώτιστα να είναι ο ίδιος ενάρετος.
Έχοντας αρετή θα έχει τον λαό. 
Έχοντας τον λαό, θα έχει την χώρα. 
Έχοντας τη χώρα, θα έχει πλούτη. 

Έχοντας πλούτη, θα έχει πόρους για δαπάνες.
Η αρετή είναι η ρίζα, ο πλούτος, ο καρπός.
Αν τα αντιστρέψει βάζοντας πρώτο τον πλούτο και την αρετή δεύτερη, θα αποξενώσει τους πολίτες διδάσκοντας τους αρπαγή.

Τετάρτη 7 Δεκεμβρίου 2011

Ας αγαπήσουμε...



ΑΣ ΑΓΑΠΗΣΟΥΜΕ... ΑΡΚΕΤΑ ΜΙΣΗΣΑΜΕ ΩΣ ΤΩΡΑ!!! 

Τίποτα από όλα όσα μας συμβαίνουν στις ζωές μας δεν είναι τυχαίο!!! Εμείς προκαλούμε το οτιδήποτε μας συμβαίνει χρόνια τώρα. Ιδέα δεν έχω από πότε έχει ξεκινήσει αυτή η κατάσταση αλλά εδώ και πάρα πολλά χρόνια εμείς ψηφίζουμε τους πολιτικούς που μας κυβερνάνε, εμείς ψηφίζουμε την coca cola και το γάλα από τις πολυεθνικές αγοράζοντας τα από το super market γιγαντώνοντας την κατάσταση, εμείς ανοίγουμε τα τεράστια εμπορικά κέντρα ψωνίζοντας από κει τα ρούχα μας τα οποία είναι με φανταχτερές ετικέτες επώνυμων ευρωπαϊκών οίκων, αλλά το χειρότερο είναι που ψηφίζουμε να μας υποτιμούν όλοι οι λαοί του πλανήτη όταν μάλιστα πριν λίγα χρόνια κάποιοι ακόμη μας σεβόντουσαν... και ψηφίζουμε να μη μας σέβονται με τη συνεχή αδιαφορία μας για οτιδήποτε συμβαίνει γύρω μας επί σειρά ετών.